Polestar a prezentat conceptul Precept: Grand Tourer electric cu camere video în loc de oglinzi și sistem de infotainment de 15 inch

de Daniel Popescu, Foto: Polestar
Marti, 25.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar a prezentat conceptul unui Grand Tourer electric numit Precept echipat cu camere video în loc de oglinzi, sistem de infotainment de 15 inch și materiale ecologice la interior.

Polestar a publicat marți primele imagini și informații despre noul concept Precept, care oferă indicii cu privire la direcția de design a viitoarelor modele de serie.

Brandul de performanță desprins din Volvo propune un Grand Tourer cu patru uși cu sistem de propulsie electric, însă producătorul evită în mod deliberat să ofere detalii tehnice despre motoare, capacitatea și autonomia bateriei sau diverse sisteme de asistență.

În schimb, Polestar se concentrează pe prezentarea designului exterior, despre care afirmă că a fost realizat pentru a oferi "eficiență aerodinamică". Ampatamentul de 3.1 metri are rolul de a acomoda o baterie mare și de a oferi un spațiu generos pentru capul și picioarele pasagerilor din spate.

Tradiționala grilă frontală este înlocuită de ceea ce Polestar numește "SmartZone", o zonă care integrează numeroși senzori și funcții de asistență pentru șofer, printre care se numără doi senzori radar și o cameră video.

De asemenea, semnătura farurilor LED "evoluează în două elemente separate" pentru un efect dinamic accentuat.

În plus, oglinzile tradiționale au fost înlocuite cu camere video, în timp ce la interior oglinda centrală a fost la rândul ei înlocuită de un ecran pe care sunt afișate imagini preluate de la o cameră video amplasată în partea din spate.

La interior, Polestar a optat pentru materiale compozite pentru diverse panouri și pentru spătarele scaunelor, în timp ce tapițeria utilizează PET-uri reciclate, într-un mod asemănător cu ceea ce Audi a anunțat tot astăzi pentru viitorul A3.

Pentru sistemul de infotainment furnizat de Google, Polestar a optat pentru un ecran touch cu diagonală de 15 inch montat în format portrait, asemănător cu soluțiile adoptate de Tesla și de alți producători auto.

Acest ecran este completat de un ecran pentru șofer cu diagonala de 12.5 inch, iar cele două sunt "legate" prin bandă iluminată.

Panoul de instrumente integrează la rândul său numeroși senzori, printre care unul care urmărește privirea șoferului pentru a monitoriza eventuala apariție a oboselii, dar și pentru a adapta ecranele în mod corespunzător, în timp ce senzorii de proximitate îmbunătățesc utilizarea ecranului central în timpul condusului.

Polestar Precept va fi expus în premieră mondială în 3 martie la Salonul Auto de la Geneva, atunci când producătorul ar putea oferi detalii despre motoarele electrice sau baterie.

Via Polestar

Comentarii (1)

  • Polestar 1, Polestar 2, Grand Tourer electric. Dar pe cand le vedem si noi in Europa la vanzare sau macar teste adevarate facute de jurnalisti auto ?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru