Polestar anunță lansarea a trei modele electrice de performanță până în 2024

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania suedeză a anunțat că va lansa trei modele electrice de performanță până în 2024. Printre ele se va număra și un SUV, Polestar 3, dezvoltat pe o arhitectură dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii.

Polestar a devenit o companie de sine stătătoare în 2017. Acum, urmează să fie listată la bursă cu simbolul PSNY și a fost evaluată la 20 de miliarde de dolari. Așa cum era de așteptat, producătorul suedez are planuri mari de extindere.

Printre acestea se numără prezența în segmentele de mașini electrice cu cea mai rapidă creștere și lansarea a trei modele cu zero emisii de performanță până în 2024. Primul, SUV-ul Polestar 3, va debuta anul viitor și va fi construit pe o arhitectură dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii.

Vor urma apoi alte două modele în 2024, inclusiv o versiune de serie pentru conceptul Precept, prezentat anul trecut.

Dacă în 2020 Polestar a raportat 10.000 de mașini electrice comercializate, până în 2025 suedezii vor să ajungă la 290.000 de unități vândute anual.

via Polestar

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Cum adică, tati, “de performanţă” ? Păi Mafănikkk moare şi învie pe-acilişé de grija băbuţelor angajate/hazardate pe zebră. Aşadar, cine le garantează că nu vor fi luate pe capotă de vreun e-cocalar?
    6 9
  • inexorabil
    Ha-ha-ha, Mafioso, mă bucur de-o memorie de elefant. Concret, îţi promisesem odinioară că voi recurge la presiuni infernale, de efectuat asupra unor grupuri de…coca & piţ (musai scăldaţi în lovele), astfel încât să-i determin să se doteze cu…Tesle (şi cu orice fel de “full electrice”). Şi ca să se înstăpânească maneaua în asemenea habitacluri “nobile”.

    Să te văd atunci cum te mai cufureşti pe tine incriminând “bembeul” tributar laptelui de mastodont. Dar cel mai intens voi savura senzaţia unică a învineţirii (de ciudă) orgoliului tău progresist.
    7 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru