Poliţia din Los Angeles trece pe electrice: 288 de maşini încărcate la priză intră în flota LAPD

de Mircea Meșter
Vineri, 18.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
160 de electrice şi 128 de hibrizi plug-in fac acum parte din flota de patrulare de care beneficiază poliţiştii din Los Angeles. Între aceste maşini se numără şi un Tesla Model S P85D.

În timp ce Europa scoate capul în lumea auto electrică, Norvegia fiind singura ţară în care aceste maşini au reuşit să ia cu adevărat avânt pe piaţă, americanii reuşesc să bată recorduri după recorduri. Iar după ce Tesla a anunţat că utilizarea Superchargerelor - punctele de încărcare rapidă construite de marca americană - a crescut de 5 ori în 2015 faţă de anul anterior, poliţia din Los Angeles dă o lovitură de imagine imensă pe piaţă, anunţând achiziţia prin leasing a nu mai puţin de 288 de maşini electrice şi hibride cu încărcare la priză care vor intra în dotarea trupelor speciale ale LAPD.

160 din cele 288 de maşini sunt full-electrice, în timp ce 128 dintre ele sunt hibrizi plug-in. Între aceste maşini se numără un exemplar Tesla Model S P85D, cea mai puternică versiune a electricei americane, dar şi un BMW i3, model care va fi şi el utilizat la patrulare pe străzile din Los Angeles.

Pe lângă cele aproape 300 de maşini propulsate de sisteme inovatoare, poliţiştii din Los Angeles vor avea la dispoziţie 23 de scutere electrice şi 3 motociclete electrice

via CNN

Comentarii (2)

  • In Romania, Politia Rutiera va fi dotata cu Vw Polo, cu motor de 1,2 litri, de 90 CP. Marfa, nu?
    Americanii, tot americani!
    6 3
  • DAC....sa-i faca pe plac Iohanis lui Angelika, asa"" incurajam"" productia interna Dacia! De ce sa cumpere masini Dacia si sa plateasca MAI un produs romanesc.....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru