Poliția din Ucraina se înverzește: forțele de ordine au primit 637 de exemplare Mitsubishi Outlander hibrid

de Bogdan Mirică
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi Outlander PHEV este cel mai popular hibrid alimentat la priză din Europa. Iar acum va deveni și mașina oficială a poliției din Ucraina, care a primit o flotă de 637 de exemplare.

În urmă cu un an, guvernul din Ucraina anunța oficial achiziția unei noi flote de mașini pentru forțele sale de poliție. Spre deosebire de celelalte țări europene, ucrainienii au ales niște mașini ceva mai mari, dar prietenoase cu mediul.

Este vorba despre 651 de exemplare Mitsubishi Outlander PHEV, versiunea hibridă a crossover-ului japonez. Anunțul a fost făcut în luna iulie a anului trecut, iar luna aceasta un total de 637 de mașini au fost livrate forțelor de ordine.

Pentru Mitsubishi este cea mai numeroasă flotă de Outlander PHEV livrată unor autorități guvernamentale, depășind-o pe cea de i-MiEV, livrată în urmă cu șase ani pentru Guvernul din Estonia. Pe atunci, japonezii livrau 507 exemplare ale micului model electric.

Esential 637 de unități Mitsubishi Outlander PHEV eu fost cumpărate de poliștii din Ucraina.
Noua flotă de Mitsubishi Outlander PHEV a fost achiziționată prin intermediul unui program care încurajează cumpărarea mașinilor verzi de către autorități.
În prezent, Mitsubishi Outlander PHEV este cel mai vândut hibrid alimentat la priză din Europa. O distincție pe care o deține deja de patru ani. La finalul anului 2016 existau 80.768 de exemplare vândute la nivel european.

Crossover-ul este propulsat de un motor pe benzină de 2.0 litri, asistat de alte două unități electrice, poziționate pe fiecare axă. Pachetul de resurse însumează 200 de cai putere și poate asigura o accelerare de la 0 la 100 de km/h în 11 secunde, precum și o viteză maximă de 170 de km/h.

Comentarii (1)

  • rotila
    iarasi domnule? sau e tot articolul de anul trecut?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru