Poliţia Rutieră: "Am dori să avem câte un agent în fiecare intersecţie din Capitală"

de Sebastian Toma
Marti, 01.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toma Olaru, Comisar-Şef la Poliţia Rutieră, a declarat că ar dori să aibă un agent în fiecare interesecţie din Bucureşti. Mai mult decât atât, acesta promite că poliţiştii vor renunţa la practica radarelor amplasate după viraje.

Comisarul-şef Toma Olaru, unul dintre oamenii care conduc instituţia, a declarat că ar dori să aibă un agent în fiecare intersecţie din Bucureşti. Declaraţia a venit în cadrul emisiunii TV ”Evenimentul zilei”, unde oficialul a vorbit despre problemele pe care le întâmpină poliţiştii de la rutieră pe şoselele româneşti. Toma Olaru spune că o altă soluţie la problema aglomeraţiei din Capitală ar fi un sistem de semaforizare inteligent, care să acţioneze atunci când intersecţia este aglomerată. Până atunci, poliţiştii se vor bucura de sprijinul colegilor de la Poliţia Locală, ai cărei agenţi au primit competenţe rutiere special pentru a-i ajuta pe agenţii de la Poliţia Rutieră.

Comisarul-şef din cadrul Poliţiei Rutiere spune că poliţiştilor care operează autospecialele echipate cu dispozitiv radar au primit deja dispoziţie să evite amplasarea la ieşirea din viraje, zonele respective neavând vizibilitate pentru şoferi şi putând provoca accidente rutiere în cazul în care un conducător auto se sperie la vederea echipajului de poliţie şi bruschează comenzile vehiculului.

Toma Olaru spune că această practică este o ”nerespectare a regulilor din teritoriu”, fiind vorba despre o normativă internă a poliţiei rutiere.

Urmareste Automarket
Noul Cod Rutier ar putea fi aprobat miercuri, 2 octombrie, în cadrul şedinţei de Guvern. Parlamentarii PNL doreau ca acesta să fie aprobat în Guvern printr-un proiect de lege, nu prin ordonanţă de urgenţă, diferenţa dintre cele două fiind momentul în care vor intra în vigoare modificările şi modul în care se vor face modificări la cuantumul amenzilor.
Radu Stroe, Ministrul de Interne, spune că le va oferi celor de la PNL posibilitatea modificării proiectului chiar dacă va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă.

Via Capital

Comentarii (4)

  • Vis!
    3 1
  • De ce sa blocheze definitiv intersectile ? Asa a vazut comisarul-şef Toma Olaru ca se practica in capitalele europene ? Dar mai bine asa decat cu radaru intre pruni la 100 de m de semnul 50 km/h, propun sa faca intersectile sensuri giratorii si politistu sa stea in centru in loc de scuar :)))
    Vorba aia VITEZA UCIDE aka prostia si lipsa infrastructurii ucide, nu viteza
    5 0
  • nu mai stiu unde a ajuns tocmeala sau tiganeala cu amenzile dar nu stiu daca d-nu stroe a inteles mesajul...ala care merge cu 200/ora in localitate e un dement si-l asez pe aceeasi treapta cu stroe sau ala care a scos din buric amenzile alea ....eu propun altceva...sa-l luam pe dementul ala cu 200 si sa-l punem sa se dueleze cu stroe(cu pistoale, cu sabii cu ce vor ei)...eu zic ca indiferent cine pierde duelul nu e nici o catastrofa pt noi..on topic..MAI e la fel de in ceata ca de altfel tot guvernul ponta si cum partea cu iq-ul le lipseste total au dat-o pe ""da-i gheo la gioale""...da vin alegerile,chiar si alea europarl...oare cu cine o sa votez?
    3 0
  • Vasilica
    Aveti grija cand scoateti actele sa nu se vada cati bani aveti in portofel deoarece toate mizeriile astea sunt pentru a lua spaga garcea!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru