Polonezii jubilează: Mercedes-Benz a început construcția fabricii de motoare din Jawor

de Cornel Șocariciu
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a demarat lucrările pentru ridicarea uzinei de motoare din Jawor, Polonia. Facilitatea ar urma să se deschidă în 2019 și să aibă 500 de angajați.

În primăvara anului trecut, Mercedes-Benz a anunțat că va ridica o nouă uzină de motoare în partea de est a Europei. La scurt timp, o serie de zvonuri indicau România, Slovacia, Ungaria și Polonia pe lista scurtă a nemților. Dar Mercedes-Benz și-a făcut calculele și a decis: Jawor, Polonia.

Conform oficialilor germani, luni, 19 iunie, a demarat procesul de construcție a noii uzine de motoare din Polonia. Fabrica ar urma să fie gata în 2019, iar astfel se vor genera 500 de locuri noi de muncă. Uzina este prima facilitate de producție Mercedes-Benz din Polonia și a doua fabrică de motoare din afara Germaniei, iar investiția se ridică la 500 de milioane de euro.

"Motoarele produse la Jawor vor alimenta nu doar noile modele Mercedes-Benz, ci și economia poloneză", a declarat ministrul polonez al Dezvoltării, Mateusz Morawiecki.

După cum deja știți, vânzările Mercedes-Benz sunt pe un trend ascendent. În 2016, nemții din Stuttgart au reușit să se claseze pe prima poziție în clasamentul producătorilor premium.

În ceea ce privește colaborarea cu România, Daimler deține două unități de producție, în Cugir și Sebeș.

Via | Daimler

Comentarii (7)

  • Niste fraieri. Intre timp romanii adevarati nu isi vand tara, voteaza psd la 4 ani pt 100 lei la pensie si o sticla de ulei. Asta inseamna dezvoltarea economiei.
    16 3
  • inexorabil
    Ustură ironia ta, @toteu. Dar eu am votat PSD (pentru prima și ultima oară ȋn viața mea) din cu totul alte motive: mi s-a părut că ar fi singurii care ar putea să curme abuzurile incredibile ale clicii de procurori bolșevici care au confiscat lupta anticorupție ȋn folos propriu. Deci, cerințe de ordin legislativ cu impact economic nici nu mi-a trecut prin cap vreodată să asociez cu numele PSD.
    Oricum, ȋn străfundurile minții mele, știam prea bine că voi fi crunt ȋnșelat ȋn pretenția mea…De fapt, uitați-vă la mutra ireductibilă de frizer a lui Dragnea: vă lasă, câtuși de puțin, impresia de posesor al unor ȋnalte virtuți politice (fie și ȋn mod latent) sau măcar de izvor al unor subtilități spontane?...
    Dar cu o satisfacție tot m-am ales: aceea că sunt profet :D

    On topic: MB ȋnseamnă o felie din istoria omenirii…Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria ne vor tot provoca nevroze din multe puncte de vedere, nu doar pe latură auto. Dar nu trebuie să le invidiem…Câtă vreme ne zbatem departe de apele normalității, invidia poate avea pentru noi efectul cariei asupra dintelui.

    Putem crea și noi ceva palpabil: talente cu bolizi teutoni! Ușor de remarcat cam pe toate șoselele practicabile ale țării.

    Așadar, să-i lăsăm pe foștii noștri colegi de bloc comunist să ajute, chiar ȋn mod consistent, industria de profil din Germania; noi vom fi mereu “specialiștii” care vor verifica / pilota / valoriza produsele finite.
    2 0
  • @inexorabil

    Cu riscul de a devia mult de la topic imi permit sa iti dau un sfat. Nu te mai uita la acea televiziune, al carui discurs pare ca il preiei. Sau, mai bine arunca de tot televizorul. Scopul acestor televiziuni e simplu, servesc de fiecare data doar interesele proprietarului, atat.
    Tactica lor e simpla: repeta de zeci de ori pe zi de cat de inteligenti si buni sunt telespectatorii acelei televiziuni si cum nu pot fi ei manipulati. Dupa care sunt prezentate cateva informatii, unele adevarate, unele partial adevarate, altele incomplete, altele minciuni ordinare, dar toate ducand in directia dorita de ei. De acolo, ei nu trebuie sa mai faca nimic, tu (telespectatorul cel inteligent) dejai ai facut conexiunile pe care ei le insinueaza, pentru simplul motiv ca nu consulti alte surse de informare. Partea cea mai trista este ca e destul de greu sa te detasezi, pentru ca ego-ul tau a fost si este hranit in continuu de catre laudele lor si de faptul ca ai impresia ca "te prinzi din ce in ce mai usor cum sta treaba".

    Poate te intrebi de unde si pana unde vin eu sa spun ca preiei discursul unor televiziuni. Nu ti se pare putin ciudat, ca in ciuda faptului ca probabil esti un on normal, atunci cand ai votat nu au contat criterii precum integritatea oamenilor din partid, realismul propunerilor economice, sau viziunea politicilor, ci "procurorii bolsevici ai DNA"?
    In fond nu cred ca esti vreun primar, sau inalt demnitar ce sta cu frica abuzurilor unor procurori anticoruptie. Si totusi, daca procurorii sunt problema, toti cei corecti ar trebui sa stea linistiti, judecatorii le vor da dreptate. Procurorii doar acuza. Ba chiar, ca o parere personala, la cat furt exista si a existat din bani publici nu m-ar deranja niste "abuzuri sau fortari" ale procurorilor pentru a baga ceva frica in aceasta clasa politica. Ei sunt o mafie, nu stiu decat de frica. In anii 70-80 SUA a curatat mafia cu procurori tineri, ce nu aveau nimic de pierdut, care au aplicat chiar si metode "securiste", sau neortodoxe. Nu vom reusi sa eliminam toate furturile asa (pentru asta e nevoie de lucruri mult mai complexe, precum investitia in educatie la nivelul intregii populatii), dar macar le putem reduce semnificativ.

    Faptul ca ai taria sa recunosti ca ai gresit inseamna ca ego-ul tau nu este totusi deasupra ratiunii. Incearca sa te informezi din mai multe surse, dar incearca sa eviti televiziunile.
    Iarta-ma daca pare ca vorbesc de sus, dar imi doresc ca data viitoare sa nu mai faci o alegere pe care sa o regreti ulterior.

    Scuzele mele catre AM, pentru devierea de la subiect.
    6 1
  • @toteu
    Bine zis. Asa imi place cand mai vad pe cineva ca stie sa le zica...
    0 0
  • Andrei
    @toteu
    Nu cumva toate televiziunile fac la fel? Nu cumva avele televiziuni apartin unor trusturi care detin sau platesc si celelalte surse despre care spui tu? Ba da! Ideea e ca omul alege informatia care se potriveste mai bine cu parerile lui, atat cat il duce capul. E greu sa accepti o informatie contrara, ai vazut deseori pe cineva facand asta?
    Este intrigant ce spui in prima postare, cand te gandesti ca PSD este partitul cu tente nationaliste iar restul sunt pro-europenii. Ti se pare ca restul partidelor nu au vandut tara atunci cand au guvernat-o? Crezi ca n-o vor face din nou? Pai nu ei striga in gura mare Vrem Europa! pentru ca sunt mai destepti ca noi?
    Nu ma intelege gresit, PSD e plin de pungasi, dar la fel sunt si ceilalti pentru ca asa e romanul.
    Pana una-alta tarile mentionate de inexorabil (Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria) si-au facut o mica alianta intre ele si nu sunt cei mai mari fani UE. Cu toate astea ii admiram.
    0 0
  • Ideea este că forțe oculte străine, în frunte cu Soros, nu-i mai lasă pe politicienii noștri să fure, mai mult, îi mai și condamnă, ceea ce reprezintă un mare abuz, deci trebuie să înceteze.

    Eu unul sunt fanul abuzurilor, în acest caz, nu poți să spargi o armată de corupți , care și-a făcut legi pentru a fura, fără să mai faci la rândul tău alte abuzuri, să ocolești anumite legi, reguli, este imposibil, după regulament și proceduri nimeni nu este vinovat, se fură legal. Să ajungă toți cei vinovați la pușcărie, în urma unor abuzuri (după părerea lor), asta le doresc.
    2 0
  • inexorabil
    Dane, nu mă face să cred că ești unul dintre milioanele de zombi din țara asta reeducați de tembeliziunile Statului Paralel, ăla care moare de grija corupției (altora! – a sa proprie este literalmente sufocantă).

    Și, atenție, nu va căpăta niciodată valoare creștină deviza “Să dăm foc la tot lanul de grâu, dacă altfel nu putem stârpi neghina”…De altfel, un pericol mai mare vine dinspre “anticorupție” decât dinspre corupție – citește postările mele de pe FB, ca să te lămurești de ce.

    Cât despre Soros, ăsta nu poate fi decât un demon cu chip uman. Oare degeaba ȋl contestă conducerea statului său de obârșie?? Sau te pomenești că știm noi mai bine, deși este vorba despre unul de-al lor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru