Porsche 911 va rămâne singurul model cu motoare termice în epoca electrică

de Tiberiu Safta
Joi, 27.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial al mărcii germane, Porsche 911 va rămâne singurul model din gamă care va mai primi motoare termice chiar și în epoca electrică. Modelul de performanță va fi oferit cu un motor convențional „pentru cât mai mult timp posibil”.

Începând din deceniul următor, cei mai mulți producători de automobile vor trece exclusiv la game de modele electrice. Acesta este și cazul celor de la Porsche, care va înlocui aproape toate modelele sale existente cu unele noi și electrice. Însă, există o singură excepție, iar aceasta este Porsche 911.

Potrivit lui Karl Dums, persoana responsabilă pentru dezvoltarea combustibililor sintetici în cadrul mărcii, cel mai faimos model al constructorului german va primi în continuare motoare termice, chiar și în epoca electrică. Într-un interviu scurt, Dums spune că Porsche 911 va fi oferit cu motoare termice „pentru cât mai mult timp posibil”.

În același timp, Dums mai spune că strategia principală a mărcii este aceea de a trece la mobilitate electrică. Este de așteptat, în schimb, ca Porsche 911 să primească o versiune hibridă în a doua jumătate a deceniului actual. Cel mai probabil, o versiune electrică a legendarului model nu va fi disponibilă până în 2030.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Banditos
    sa vezi tu, Tanto, ca cum ii paste falimentu'
    6 12
  • @Banditos
    complet de acord. de vreun an tot scad pretul la 911, mai ales versiunile GT. dupa ca le tin cateva luni, proprietarii le vand la jumatate de pret. uita-te la Tesla, au tot crescut preturile si nu fac fata. cumperi un model 3 si dup 5 luni il vinzi cu profit. oameni se bat sa primeasca una.

    sau era invers?
    10 1
  • Banditos
    invers sau nu, cine sunt eu sa te conving ca fiecare companie are propria strategie de pret/comerciala? "omitem" ca scaderile agresive de pret la model3 poate ca au ca si motiv lansarea noului model3, situatia cel putin ciudata din china, sau pentru ca pur si simplu isi permit (profit obtin si cu preturile taiate)

    dar poate ca din motive de viziera n ai vazut ghilimelele din primul post
    8 2
  • Mircea Badea
    era timpul sa dispara, nici nu stiu cum de a rezistat atat cu look-ul asta retro si botucanos.
    2 12
  • ^^^^sarakiilor
    n-ati urcat si nu veti urca niciodata intr-un Porsche. Spor la scuipat seminte de pe margine.
    Ha ha ha ha...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru