Porsche confirmă viitorul 911 Dakar. A fost testat mai bine de 500.000 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va lansa noul 911 Dakar în 17 noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Versiunea de off-road a celebrei sportive a fost deja testată mai bine de 500.000 de kilometri.

Raliul Dakar este una dintre cele mai cunoscute și dificile probe din lume. În 1984, un Porsche 953, pilotat de Rene Metge și Dominique Lemoyne, a triumfat în raliul Paris-Dakar, tocmai de aceea constructorul german de automobile a decis să numească viitoarea versiune de off-road a lui 911 Dakar.

Debutul va avea loc în 17 noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

Până atunci, prototipurile viitorului Porsche 911 Dakar au trecut printr-un program riguros de testare. Potrivit germanilor, acestea au acoperit peste 500.000 de kilometri. Peste 10.000 de kilometri au parcurs pe diverse trasee de off-road.

După circuitul Chateau de Lastours, din sudul Franței, 911 Dakar a călătorit la Cercul Arctic și mai apoi a ajuns în Dubai și Maroc. Aici a fost testat la temperaturi de până la 45 de grade Celsius și a cucerit dune de nisip cu o înălțime de 50 de metri.

Constructorul din Stuttgart nu a oferit mai multe detalii. A precizat, totuși, că 911 Dakar va avea anvelope speciale de off-road, iar sistemul ABS a fost recalibrat pentru a frâna mai bine pe macadam.

Așa cum spuneam, debutul este programat pentru 17 noiembrie la Los Angeles. 

via Porsche

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    blasfemie! romanul nu poate parca nici pe trotuar fara suv-ulete, drumuri grele etc..

    conform romanului, in dakar iti trebuie macara, sa poti vedea peste dune, in caz de accident cazi in ..oaza etc..
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru