Porsche Design sărbătorește 50 de ani de existență cu un 911 Targa creat special

de Tiberiu Safta
Joi, 20.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de mașini sport a lansat o ediție specială a modelului 911 Targa, numită 50Y Porsche Design. Așa cum se observă din nume, mașina a fost lansată cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la fondarea companiei Porsche Design.

Porsche a lansat ediția specială 911 Targa 50Y Porsche Design, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea companiei Porsche Design, o divizie separată de producătorul de mașini, care se ocupă cu vânzarea de produse vestimentare și accesorii inspirate după modelele Porsche. Mașina se bazează pe modelul 911 Targa 4 GTS și va fi produsă în numai 750 de exemplare. Caroseria este vopsită complet în culoarea neagră, iar în partea de jos a ușilor este inscripționat textul Porsche Design.

Pe consola centrală din habitaclu este montat un panou special cu numele și numărul ediției limitate, alături de un ceas de mână inspirat din anii ‘70, numit Porsche Design Subsecond și care face parte din pachetul Sport Chrono. Unul din acele ceasului este vopsit în roșu, tot ca o tușă retro.

Motorul este preluat de pe modelul 911 Targa GTS, ceea ce înseamnă că propulsorul boxer twin-turbo, cu 6 cilindri, dezvoltă 473 de cai putere și propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde.

Motorul poate fi cuplat la o cutie de viteze automată PDK cu 8 trepte sau, opțional, la o cutie de viteze manuală în 7 trepte. Fiind bazată pe modelul Targa 4 GTS, ediția specială dispune de transmisie integrală.

Noua ediție specială Porsche 911 Targa 50Y Porsche Design va fi disponibilă din luna aprilie pe mai multe piețe din Europa. Prețul pentru această mașină este de 185.606 euro, iar pe lângă vehicul, clienții vor putea cumpăra și o ediție specială a unui ceas de mână, numit Chronograph I 1972 Edition, care va fi produs în 500 de bucăți.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru