Porsche introduce scaune produse parțial la imprimantă 3D: primele modele care le vor utiliza sunt 911 și 718

de Daniel Popescu, Foto: Porsche
Marti, 17.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvoltat o tehnologie pentru scaune produse parțial la imprimantă 3D, iar primele modele pe care vor fi disponibile sunt 911 și 718 începând din luna mai.

Porsche a dezvăluit în această săptămână o alternativă la modul în care sunt produse scaunele sport convenționale.

Constructorul german a dezvoltat un așa-numit "scaun mulat pe cord imprimat 3D", în cadrul căruia partea centrală a scaunului formată din perne și spătar este realizată parțial prin imprimare 3D.

Noul scaun are o construcție tip sandwich cu un suport de bază realizat din polipropilenă expandată (EPP) și este lipit de un strat aerisit realizat dintr-un amestec de materiale pe bază de poliuretan fabricate într-o imprimantă 3D.

"Cu scaunele mulate pe corp imprimate 3D oferim din nou clienților producțiilor de serie posibilitatea de a experimenta tehnologia oferită de sportul cu motor", a precizat Michael Steiner, membru al Comitetului Executiv pentru Cercetare și Dezvoltare la Porsche.

Noul scaun imprimat parțial 3D va fi disponibil ca scaun de șofer pentru modelele 911 și 718 începând din luna mai a acestui an.

De asemenea, de la jumătate anului viitor, clienții vor avea posibilitatea de a alege între trei niveluri de fermitate pentru stratul de confort: tare, mediu și moale.

În plus, Porsche susține că, pe termen lung, va putea implementa inclusiv soluții personalizate, dacă va exista cerere în acest sens.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru