Porsche lucrează la un nou hypercar. Va intra în producție după 2025

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Porsche confirmă dezvoltarea unui nou hypercar. Chiar și așa, acesta nu va intra în producție mai devreme de 2025, în contextul în care germanii prioritizează o serie de modele cu zero emisii.

Încă din anii '80, constructorul din Stuttgart a avut câteva modele care s-au ridicat, fără probleme, la nivelul unui hypercar. Totul a început cu legendarul Porsche 959, a continuat cu 911 GT1 Strassenversion, a urmat apoi Carrera GT și totul a culminat cu 918 Spyder.

Acesta din urmă a debutat în 2013, fiind echipat cu un sistem de propulsie hibrid. A făcut parte din așa numită Sfântă Treime a Hypercar-urilor, alături de Ferrari LaFerrari și McLaren P1.

Chiar dacă s-a concentrat pe o serie de modele în ultimii ani, inclusiv cu zero emisii, și continuă să o facă, Porsche nu a renunțat la ideea unui nou hypercar.

De fapt, șeful companiei, Oliver Blume, chiar a recunoscut că un astfel de model se află în dezvoltare. "Hypercar-ul face parte din strategia Porsche. Porsche a avut întotdeauna succes în ceea ce privește acest tip de mașini care au arătat ce este posibil, au introdus tehnologii de viitor și au fost produse de ultimă generație," a spus Blume.

În prezent, electromobilitatea este prioritară pentru Porsche, așa că viitorul hypercar nu va intra în producție mai devreme de anul 2025.

Când o va face, sunt șanse foarte mari ca "sub capotă" să regăsim un sistem de propulsie pur electric.

Chiar recent, Porsche a prezentat conceptul Vision GT pentru jocul Gran Turismo, o mașină echipată cu 4 motoare electrice, care dispune de 1.292 CP.

Așadar, germanii au modele de la care să se inspire pentru un viitorul hypercar.

via Car Magazine

Comentarii (7)

  • Inspire, concepte, este importantă, etc numai vorbe mari din partea AUSTRIECEI Porsche, dar rezultatul? un model digital la un joc

    Adică un mare fâs.

    Tesla măcar zice că face, chiar dacă întarzie dar face.

    Austriecii de la Prosche, ca dinozaurii, limbaj, concept, teaser, posibil, probabil, viitor, adică gargară.
    2 6
  • Catalin
    Porsche sunt nemti, prostule.
    6 2
  • bmw nazca?

    ring a bell?
    3 1
  • "The Porsche family (sometimes called Porsche–Piëch family[1]) is a prominent Austrian–German family of industrialists descending from the Austrian–German automotive pioneer Ferdinand Porsche. Its members control Porsche SE and have a majority voting right over Volkswagen AG, the largest automaker in the world. The Porsche family headquarters are in the Austrian town of Zell am See.[2]"

    Familia trăieşte în Austria şi fac şcoala (universitatea) la Viena.

    Fondatorul s-a născut în Bohemia când era în Austro Ungaria.

    Stuttgart este sediul VW AG
    3 3
  • Vezi de unde este înregistat importatorul Porsche România... Austria. Nu Germania.
    3 2
  • Doctorul de garda
    tot prost ramai.
    2 4
  • @inexorabil
    deci esti si basist/sorosist?!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru