Porsche opreşte temporar livrările pentru modelul 911 GT3

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 19.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a decis oprirea temporară a livrărilor pentru modelul 911 GT3 după ce două exemplare au luat foc din cauze necunoscute.

Porsche a decis să oprească temporar livrările pentru modelul 911 GT3 după ce două exemplare au luat foc pe străzile din Europa. Cele două exemplare GT3 au luat foc în incidente separate unul în Italia şi un al doilea în Elveţia. Porsche va examina resturile celor două automobile pentru a stabili care a fost cauza acestor incendii înainte de a relua livrările către clienţi. Cel mai recent incident a avut loc în Elveţia. Cel de la volan a auzit o serie de zgomote neobişnuite din zona motorului şi a decis să părăsească autostrada A1 pe care rula. Imediat ce a părăsit maşina, aceasta a luat foc. În ciuda eforturilor pompierilor elveţieni, exemplarul GT3 a fost distrus în totalitate. 

Exemplarul 911 GT3 care a luat foc în Elveţia.

Urmareste Automarket
Al doilea incident a avut loc în apropiere de oraşul Avellino din Italia.
Un 911 GT3 nou, cu doar 60 km rulaţi a luat foc după ce martorul de presiune scăzută a uleiului s-a aprins pe bord. 

Un reprezentat Porsche citat de Reuters a spus că inginerii de la Stuttgart lucrează pentru a găsi cât mai repede cauza problemei. Porsche a livrat deja 322 exemplare ale modelului 911 GT3 în acest an. Preţul pentru un Porsche 911 GT3 porneşte de la 137.000 euro pe piaţa germană.

Via Carscoops

Comentarii (8)

  • Inginerie germana.
    24 15
  • Fenilanina Viorel
    O adevarata echipa de ingineri din Germania ar merita felicitati pentru aceasta capodopera demna de o ingineriew ca la carte.
    19 3
  • Motorul de pe noul GT3 din cate stiu a fost putin modificat pt. a ii creste puterea fata de cel vechi. Aceste noi modificari nu au fost chiar asa reusite ca fiabilitate din cate se pare dar sunt sigur ca vor rezolva problemele la el. Orice motor fortat e mai vulnerabil sa zic asa defectiunilor iar la masinile sport adevarate se pare ca se aprind :)). Cum goana dupa profit e din ce in ce mai mare, probabil nu l-au verificat corespunzator si a plecat prea repede din fabrica la clienti fara a fi testat de cei de la Porsche asa cum trebuie.
    ps. Sa nu uitam ca 911 a iesit in top-ul celor mai fiabile masini din lume.
    17 8
  • Ivanoff
    Calitatea germana nu poate fii contestata.

    Ce sa mai vorbim, deja stiim ce vor spune meltenii : ''Poersche e Porsche tata'' ......pfffff
    9 21
  • Nici prostia romaneasca nu poate fi contestata. Ea izvoraste din Bucuresti si se propaga spre granite cu aceeasi putere.
    15 6
  • Porsche a decis sa vanda exemplarele ramase pe stoc pe post de gratare la Praktiker.
    9 1
  • @dan.
    :)))
    Daca vin si cu, carbuni la pachet imi cumpar doua :)
    3 0
  • Germans are the best. A intrat si Porche in randul motoarelor fiabile ca Audi, BMW si altele. Masini premiummmmm.
    Si cand te gandesti cam cati bani dau unii pe o masina din asta cu sute de cai putere, te intrebi oare ce au in loc de creier.
    Dar daca ai atatia bani sa arunci in foc, inseamna ca trebuie sa ai parte si de senzatii tari. Eu nu stiu de ce fac unii atata caz din asta. E normal ca o astfel de masina sa ia foc ca Ferrari, Lamborghini, Audi RS si toate masinile din categoria "exotice".
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru