Posibilă colaborare Daimler-Volvo pentru dezvoltarea de motoare cu combustie internă: “Au fost discuții, nu există planuri concrete”

de Paul Cosma
Luni, 06.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler și Volvo ar putea colabora pentru dezvoltarea de motoare cu combustie internă, astfel încât să-și reducă nivelul costurilor, potrivit informațiilor neoficiale din presa germană. Surse apropiate de situație susțin că “au fost discuții” între cele două companii, însă nu există deocamdată “planuri concrete”.

Alianțele și fuziunile între producători sunt la ordinea zilei în industria auto, companiile dorind să cheltuie mai puțin și mai eficient, în contextul investițiilor necesare pentru noile tehnologii.

Presa din Germania vorbește despre o posibilă colaborare între Daimler și Volvo pentru dezvoltarea de motoare tradiționale. Potrivit publicației Automobilwoche, care citează un reprezentant Volvo, au existat discuții între cei doi producători, însă fără planuri concrete.

Un purtător de cuvânt al constructorului suedez a declarat că este prea devreme să comenteze pe marginea viitoarelor proiecte.

În plus, un oficial german a spus că relația dintre Daimler și Geely (proprietarul Volvo) se dezvoltă într-un sens pozitiv, fără să ofere alte comentarii.

În urmă cu doi ani, Geely se gândea la o alianță între Volvo și Daimler, însă planul chinezilor nu era pe placul șefilor celor doi constructori auto.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Dupa Mercedesuri cu motoare frantuzesti asamblate in Romania,Mercedesuri cu motoare italienesti(2.2cdi facut de vm motori) urmeaza Mercedesuri cu motoare chinezesti.Tehnologia nemteasca :)))
    12 4
  • Parca Volvo renunta la motoare cu ardere interna.
    10 1
  • ecosportivu
    nu ar fi o surpriza
    imi place insa ca NU exista vreun plan dar se incropeste o stire din vid
    pe cand ceva util gen test ford puma-2, AM?
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru