Posibile schimbări în denumirea modelelor Jaguar Land Rover: britanicii vor adăuga tipul carburantului folosit și puterea motorului

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Jaguar Land Rover ar urma să primească o serie de modificări în ceea ce privește denumirea. Astfel, sub numele produsului am putea vedea tipul carburantului folosit și puterea generată de motor.

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a anunțat că pregătește o modificare importantă în nomenclatura modelelor sale. Dacă până acum pe hayonul produselor Audi puteam citi capacitatea cilindrică, în noul format vom întâlni puterea motorului. Lista completă cu noile denumiri o găsiți aici.

Se pare că britanicii de la Jaguar Land Rover au în plan o modificare asemănătoare, iar Range Rover Velar este primul model care folosește noile reguli. De exemplu, Velar D300. Litera D (diesel) face referire la tipul carburantului utilizat de motor. Mai pot exista P (benzină, de la termenul englezesc petrol) și E (electric), iar numărul reprezintă puterea oferită de propulsor. 

Câteva fotografii spion cu viitorul F-Type AWD confirmă această nouă strategie. În zona posterioară a sportivei britanice scrie P380 AWD, ceea ce înseamnă că modelul folosește un motor pe benzină de 380 de cai putere. Pentru moment, oficialii britanici nu au confirmat această schimbare. 

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • daca pana acum Audi si Jaguar au copiat Tesla si au dezvoltat imediat masini electrice, acum vor copia si formatul denumirii de la Tesla :)))) Tesla Model S P80D ----- Jaguar F Type P380 AWD. Exact ca in lumea telefoanelor mobile, unde toti au copiat iPhonul prin 2007-2008 (atunci cand toate telefoanele aveau n-shpe butoane si pe fata si pe spate si pe laterale)
    5 2
  • CRISTIAN
    E normal sa tii aproape de un deschizator de drumuri daca vezi ca are succes; totusi in privinta denumirilor sper sa fie inspirati si sa isi pastreze aerul de "something special" care le confera distinctie ... doar sunt britanici...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru