Poze și informații oficiale referitoare la noua generație Skoda Octavia: dimensiuni mai mari, interior modern și versiuni plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Marti, 29.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o serie de imagini sub camuflaj cu viitoarea generație Octavia. Totodată, cehii vin cu o mulțime de informații referitoare la noul model. Skoda Octavia are dimensiuni mai generoase, un interior mult mai modern și două variante plug-in hybrid cu puteri de până la 245 CP.

În urmă cu câteva săptămâni, Skoda a demarat campania de marketing pentru lansarea noii generații Octavia, model care va fi prezentat în premieră în 11 noiembrie. Acum, constructorul din Mlada Boleslav a publicat primele imagini oficiale (cu mașina acoperită cu camuflaj) și un pachet generos de informații referitoare la noua generație Octavia.

Oficialii companiei spun că noua generație Octavia este acum mai mare, dispune de un interior mult mai modern, în timp ce gama de motorizări va include atât unități mild-hybrid la 48V, cât și versiuni plug-in hybrid.

Noua generație Skoda Octavia: date esențiale

● Skoda Octavia propune dimensiuni mai generoase comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește. Lungimea este de 4.689 de mm (+19 mm comparativ cu actuala generație), iar lățimea măsoară 1.829 de mm (+15 mm raportat la actuala versiune). În cazul versiunii Skoda Octavia Combi, lungimea este mai generoasă cu 22 de mm, iar lățimea cu 15 mm. Ampatamentul anunțat de cehi pentru noua generație Octavia va fi de 2.686 de mm (aceeași valoare fiind trecută și în dreptul actualei generații).

● Modeul constructorului ceh va avea un coeficient aerodinamic de 0.24, iar varianta break propune o valoare de 0.26.

● Pentru prima dată în gama Octavia, noua generația va putea fi echipată cu faruri Matrix cu LED, iar indicatoarele de direcție vor fi unele dinamice.

● Portbagajul modelului din Mlada Boleslav va avea un volum de 600 de litri (+10 litri), iar varianta Combi propune o valoare de 640 de litri (+30 de litri).

Totodată, cehii menționează că spațiul pentru genunchii pasagerilor din spate a crescut cu 78 de mm.

● Tot la interior, clienții vor putea comanda un instrumentar digital de bord cu diagonala de 10 inch, un ecran central tactil tot cu diagonala de 10 inch și, în premieră pentru constructorul ceh, un head-up display.

● Așa cum era de așteptat, gama de motorizări va include atât unități diesel, cât și versiuni pe benzină. Pentru anumite piețe, cehii vor pregăti și o variantă cu gaz natural.

● Fanii motorizărilor pe benzină vor putea alege unități de un litru, 1.5 litri sau 2.0 litri. Puterile variază de la 110 cai până la 190 de cai putere. Pentru motoarele de un litru (110 CP) și 1.5 litri (150 CP), Skoda propune un sistem mild-hybrid la 48V oferit doar atunci când clienții comandă și transmisia automată DSG cu 7 trepte.

● Motorul de 2.0 litri TSI cu 190 CP va fi echipat doar cu transmisia automată DSG cu 7 trepte și cu un sistem de tracțiune integrală. Toate motoarele pe benzină vor fi echipate cu filtre de particule.

● Cei care vor o motorizare diesel vor putea alege motorul de 2.0 litri TDI în versiuni de 115 CP, 150 CP și 200 CP. Pentru variantele de 150 CP și 200 CP, Skoda va oferi opțional și un sistem de tracțiune integrală.

● Totodată, producătorul ceh menționează și introducerea unui selector electronic pentru transmisiile automate.

● Dar marea noutate constă în introducerea unor versiuni plug-in hybrid.

Asemeni noului Volkswagen Golf, viitoarea generație Skoda Octavia va fi disponibilă în două astfel de variante: 204 CP sau 245 CP. În ambele cazuri sistemul este format dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri cuplat la un motor electric și alimentat de la o baterie. Pentru moment, reprezentanții constructorului din Mlada Boleslav nu oferă detalii despre baterie sau despre autonomia electrică oferită.

● Pentru noua generație Octavia, Skoda a pregătit patru tipuri de suspensii: standard, Sport (gardă la sol mai mică cu 15 mm), Rough Road (gardă la sol mai generoasă cu 15 mm) și versiunea Dynamic Chassis Control cu amortizoare adaptive. În acest ultim caz, garda la sol va fi mai mică cu 10 mm, singurele versiuni pentru care nu se va aplica această regulă fiind cele plug-in hybrid.

● Pachetul de sisteme de siguranță va fi unul generos, iar printre noutățile pregătite de Skoda amintim de Collision Avoidance Assist și Exit Warning.

● În momentul lansării, noua generație Octavia va fi disponibilă în versiunile de echipare Active, Ambition și Style. Spre finalul anului viitor, cehii vor veni și cu versiuni Scout și RS.

Comentarii (2)

  • andrei
    nice. suspensie independenta pe spate au pe vreo motorizare?
    imi vine greu sa cred ca poate creste spatiul la genunchii pasagerilor cu inca 78mm. sunt aproape 8cm in plus, e IMENS. nu e vreo eroare?
    6 5
  • Andrei
    Spatiul e acelasi, e aceeasi platforma, a crescut putin cel al portbagajului, dar ca rezultat al unui nou stil de masurare. 1.5TSI/2.0TDI 150CP au punte rigida, doar cele mai puternice sau awd vor avea multilink.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru