Pregătiri de iarnă: se închide Transfăgărășanul. Circulația rămâne închisă pe Transalpina

de Alexandru Monenciu
Marti, 26.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că circulația rutieră pe Transfăgărășan va fi închisă începând de luni. Este vorba despre porțiunea dintre km Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Drumul Național DN 7C, cunoscut și sub denumirea de Transfăgărășan, a cunoscut adevarata glorie odată cu vizitarea lui de emisiunea Top Gear. Atunci, concluzia lui Jeremy Clarkson a fost că Transfăgărășanul este cel mai bun drum din lume.

Singura problemă este, însă, că drumul național DN 7C nu este accesibil pe întreg parcursul anului din cauza altitudinii și mai ales din cauza condițiilor meteorologice și climatice.

CNAIR anunță acum că Transfăgărașanul va fi închis începând de luni, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Sectorul de drum respectiv va fi semnalizat corespunzător, precizează compania.

Tot din cauza vremii, CNAIR și Poliția Rutieră au decis să mențină circulația închisă și pe Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țară.

via Profit.ro

Comentarii (1)

  • Reminiscenta comunista aceasta inchidere a drumului in conditii de vreme uscata si senina ... Sunt curios ce fac angajatii de la Drumuri din Piscul Negru (Sud) si Balea Cascada (Nord) 8 luni pe an. Ia sa-i trimita in somaj, sa vedem, mai inchid soseaua aiurea ? ca asa zice regulamentu' lui Peste de la 1974 ?
    Sau pun o bariera mare pe Sud si una pe Nord si le deschid de fiecare data cat nu e zapada mare si risc de avalanse (in multi ani 15 Mai-15 Nov si chiar mai tarziu). Pana nu demult 31 Oct era ultima zi (arbitrar stabilita si aia) dar anul asta si-au 'depasit planul' : 25 Octombrie !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru