Pregătit pentru Hollywood. Noul Rezvani Beast, un supercar cu sistem de detectare a explozibilelor

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Rezvani a prezentat oficial noul Beast, un model de performanță bazat pe Chevrolet Corvette. Noul model primește un motor V8 care dezvoltă 1014 cai putere fără electrificare, dar și un pachet care include un sistem de detectare a explozibilelor.

Americanii de la Rezvani, cunoscuți pentru modelele lor exotice de performanță, au prezentat noul Beast. Cel mai nou model al acestei mărci este bazat pe Chevrolet Corvette, iar asta se poate vedea în special din forma caroseriei. Bineînțeles, Rezvani a efectuat o serie de modificări vizuale pentru a distinge „bestia” sa de actualul Corvette. Față de Corvette, caroseria bestiei este confecționată integral din fibră de carbon.

Aceste modificări includ o parte frontală nouă, cu faruri subțiri montate în bara de protecție. Imediat sub ele este prezentă o priză de aer masivă acoperită parțial de către un spoiler vopsit în negru. Inclusiv partea din spate este complet redesenată. Aici avem stopuri subțiri și ușor curbate, precum și o evacuare dublă pe fiecare parte, montată vertical. Posteriorul lui Rezvani Beast este completat de un difuzor mare.

O altă noutate adusă de Rezvani Beast este reprezentată de ușile care se deschid ca o pereche de aripi.

Interiorul este și acesta nou, cu scaunele, bordul și volanul cu partea superioară tăiată îmbrăcate în piele neagră în combinație cu alcantara.

Sub capota noului model exotic se află același motor V8 de 6.2 litri întâlnit la actualul Corvette. În schimb, acesta primește acum două turbocompresoare și alte piese noi. Rezultatul este un motor de 1014 cai putere. Ca o comparație, Corvette E-Ray, cea mai puternică versiune a modelului, dezvoltă „numai” 655 de cai putere. Și asta cu ajutorul unui motor electric. În cazul lui Rezvani Beast, nu există niciun fel de electrificare.

Datorită motorului său extrem de puternic, „bestia” accelerează de la 0 la 96 de km/h în 2.5 secunde. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte și cu dublu ambreiaj.

Însă, cea mai interesantă dotare pentru această mașină este pachetul Bullet Proof Package. Cu acest pachet, Rezvani Beast primește geamuri anti-glonț, precum și panouri ale caroseriei de acest gen.

Acest pachet costă 55.000 de dolari.

Iar asta nu este tot, deoarece Rezvani mai oferă și pachetul „007”, care adaugă: lumini stroboscopice, sirene, o stație radio, un kit de prim-ajutor și de hipotermie, anvelope run-flat, măști de gaze, night vision cu vedere termală, dozator cu spray de piper, cortină de fum, mânere electrice pentru portiere, lumini de orbire, sistem de protecție la pulsațiile electromagnetice, zăvoare magnetice și un sistem de detectare a explozibilelor. Practic, tot ce are nevoie o mașină pentru un film de acțiune marca Hollywood. Iar acest pachet costă 45.000 de dolari.

Noul Rezvani Beast va fi produs în doar 20 de exemplare. Fiecare va costa 485.000 de dolari, fără cele două pachete.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru