TWR Supercat: Reinterpretarea lui Jaguar XJS cu 600 CP

de Silvian Irimia
Marti, 30.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar XJS renaște, sub forma unui supercar de peste 600 de cai putere, motor V12 legat la o cutie manuală cu 6 repte și o caroserie din fibră de carbon.

Firma de inginerie britanică TWR Performance a creat o reinterpretare de 600 de cai putere, al modelului Jaguar XJS. Această mașină are o caroserie din fibră de carbon, un motor V12 supraalimentat, o cutie de viteze manuală și se numește Supercat.

Primul proiect dezvăluit de firma cu sediul în Berkshire prezintă coupé-ul britanic apărut acum 50 de ani, reimaginat ca un supercar modern.

Mașina a fost redesenată într-un mod mult mai agresiv. Acum are o lățime semnificativ mai mare și prezintă roți cu un design aerodinamic.

Sub capota ventilată se află un motor V12 supraalimentat, care produce "mai mult de 600 de cai putere". Acest lucru reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de XJS-ul original, care producea 333 de cai putere în versiunea XJR-S, dezvoltată de firma originală TWR.

În timp ce XJR-S-ul avea o transmisie automată cu trei trepte, Supercat vine cu o cutie de viteze manuală în șase trepte.

Vor fi construite doar 88 de modele Supercat, un număr special ales pentru a comemora prima victorie a TWR la Le Mans în 1988.

Această mașină va avea un preț de pornire de 225.000 de lire sterline. Livrările sunt programate să înceapă înainte de sfârșitul anului.

Mașina a fost dezvoltată timp de mai mult de doi ani de un grup de foști ingineri McLaren, Ferrari și Porsche, împreună cu alții din echipele Williams, Mercedes și Renault F1.

Comentarii (2)

  • O tiganie de parcarea blocului: Totul.
    Faruri, stopuri, body kit is culoarea
    5 2
  • Adrian
    Vai!
    Aoleu!
    Astia sigur sunt rusi. Sau chinezi. Pai ce companie responsabila ar putea alege un motor criminal V12 in locul unui electric pur si fin, atunci cand reinterpreteaza o masina clasica. Cine a mai pomenit asa ceva in ultimii ani ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru