Pregătiţi pentru spectacol? Noua generaţie Audi SQ5 va fi mai sportivă

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va introduce modificări importante la suspensiile şi direcţia viitoarei generaţii SQ5, dar şi la diferenţial, pentru ca aceasta să aibă un caracter supravirator şi să fie astfel mai sportivă.

Unul dintre proiectele la care lucrează Audi în prezent este noua generaţie a modelului SQ5, care va apărea pe piaţă în cursul anului viitor.

Aflat într-o perioadă în care încearcă să reducă costurile după Dieselgate, constructorul de la Ingolstadt vrea să facă din SQ5 un model mai sportiv. Pentru asta, inginerii intenţionează să introducă modificări importante la suspensii şi direcţii comparativ cu Q5, iar alte schimbări vizează diferenţialul de pe puntea spate a sistemului de tracţiune integrală pentru ca modelul să aibă un caracter supravirator.

În standard, viitorul SQ5 va beneficia de amortizoare pasive, însă opţional clienţii vor putea alege şi amortizoare adaptive.

Urmareste Automarket
În schimb, gama de motorizări nu va include schimbări importante, întrucât SQ5 va fi disponibil în continuare cu unităţi V6 diesel şi pe benzină.
În Europa va fi disponibil inclusiv un motor diesel V6 de 3.0 litri, care va avea performanţe mai bune decât versiunea de 286 CP de pe Q5.

Audi va decide exact modul în care toate aceste îmbunatăţiri vor fi introduse în cadrul unor teste pe care le va desfăşura pe gheaţă pe circuitul de test din localitatea Arjeplog din Suedia.

Nu în ultimul rând, gama Q5 urmează să se extindă în 2018 cu o versiune plug-in hybrid, despre care momentan nu se cunosc multe detalii.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Dobrin
    Din ce in ce mai urate, dar Q5 parca le intrece pe toate.
    5 9
  • De ce ar vrea un SUV să fie "sportiv" depășește capacitatea mea de înțelegere.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru