Pregătiți-vă bicicletele! Bucureștiul va avea încă 100 de kilometri de piste pentru bicicliști

de Sebastian Toma, Foto: Kmiki87
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a decis să amenajeze 100 de kilometri de pistă pentru bicicliști în Capitală. Traseul este împărțit pe 55 de bulevarde și șase parcuri. El va fi completat de 78 de parcări pentru biciclete.

Esential 55 de bulevarde din București vor primi piste de biciclete.
Bucureștiul va avea noi piste de biciclete în viitorul apropiat, titrează BucureștiFM. Vorbim despre o hotărâre din septembrie 2014 a Consiliului General al Municipiului București, care s-a materializat un an mai târziu într-o listă de 55 de bulevarde și șase parcuri în care vor fi amenajate piste pentru biciclete. Pentru moment, nu este cunoscută data la care vor începe lucrările la noile piste dedicate bicicliștilor, dar proiectul prevede finalizarea acestora în termen de 18 luni de la demararea lucrărilor. O noutate în comparație cu vechile piste de bicicliști este implementarea a trei modalități de amplasare a pistelor: pe carosabil, pe trotuar și pe spațiul verde, loc considerat sacru de autoritățile locale (cunoaștem cu toții afișele unice în Europa care ne interzic să călcăm pe iarbă în parc).

Proiectul dezvoltării celor 100 de kilometri de pistă pentru biciclete este finanțat de Ministerul Mediului, care a și aprobat amenajarea pistelor pentru bicicliști pe spațiul verde.

Potrivit surselor București FM, proiectul tehnic se află în prezent la Ministerul Mediului, care analizează în detaliu toate propunerile din acesta în vederea semnării unei convenții de finanțare cu Primăria Capitalei. După semnarea acordului, proiectul de 9.8 milioane de euro va fi licitat în căutarea unui constructor. Această procedură durează mai multe luni, deci vor trece minim doi ani până când vom vedea cei 100 de kilometri suplimentari de pistă pentru bicicliști în București.

Urmareste Automarket
Din întregul traseu, vor exista anumite zone în care pista de biciclete va fi amenajată parțial pe trotuar și parțial pe spațiul verde.
Vorbim despre Bulevardul Națiunilor Unite, în apropiere de sediul Ministerului Mediului, dar și pe Șoseaua Vitan Bârzești. Pistele pentru bicicliști vor merge din Bd. Iuliu Maniu până înspre Parcul Plumbuita, bifând și artere importante ale Bucureștiului, cum ar fi Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Antiaeriană, Splaiul Independenței, Calea Griviței și multe altele.

Via BucureștiFM | Sursă foto

Comentarii (7)

  • aleics
    Tichie de margaritar , nu mai au pe ce lua banii , in cartierul meu (Colentina ) instaleza instalatii de irigat , le-au facut pe toate , astea lipseau , nu aveau destula apa pietroaiele , mizeria si uscaturile de prin gradini
    3 0
  • inexorabil
    A, da? Foarte bine. O să trec la țoaclă, dar ȋn următoarele condiții:
    ● să nu-mi aleg una de cocalari;
    ● să n-aibă platformă comună (inclusiv lanț, șa și ghidon) cu altele;
    ● să fie extrem de fiabilă, eventual de la Toyota;
    ● ecranul navigației să nu arate “ca nuca ȋn perete” (gen Mercedes);
    ● ori de câte ori voi ȋntâlni un Audi de ultimă generație, să-l eclipsez ȋn materie de “lighting technology”;
    ● să se conducă singură (dacă la mașini nu trebuie ținute mâinile pe volan, nici eu nu voi atinge pedalele și ghidonul);
    ● să nu instalez un soft păcălicios care să indice emisii flatulente sub limita maximă admisă.

    Așadar, mizez pe ciclism original.
    2 8
  • In urmatoarele 1000 de ani.
    Cam ca autosrazile rrrromanesti.
    5 0
  • Tombutu
    Podurile noi din capitala nu au si pista pentru biciclete, cred ca si asta spune mult despre seriozitatea autoritatilor bucurestene :(
    6 0
  • O noua afacere pt. burdihanurile noastre.
    Pista..., daca o facem vre-un milion de euro.
    99 milioane le impartimintre noi devoratorii de buget.
    semnat,
    PSD.
    4 0
  • Mda... Si pe piste ghertoii isi vor lasa masinile fara ca nimeni sa-i amendeze. Sau, vor fi construit ingustand artere si asa foarte aglomerate, cum s-a intamplat pe Calea Victoriei.....
    2 0
  • o sa treaca pe langa autostrada suspendata... no thanks
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru