Premieră în motorsport: refuzaţi într-o competiţie pentru că sunt "prea rapizi"

de Mircea Meșter
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei patru absolvenţi Nissan GT Academy de anul trecut s-au pregătit pentru a concura în Campionatul GT Britanic, însă organizatorii le-au refuzat cererea de înscriere. Motivul: sunt prea rapizi pentru nişte începători.

Situaţie inedită în Marea Britanie, acolo unde celor mai recenţi absolvenţi ai programului Nissan GT Academy - în urma căruia Nissan alege cei mai buni jucători de simulator pe Playstation şi îi "transformă" în piloţi de circuit după o serie de antrenamente şi programe speciale - le-a fost refuzată cererea de înscriere în Campionatul GT Britanic la categoria Pro-Am (rezervată amatorilor şi debutanţilor). Explicaţia oficială este inedită având în vedere faptul că cei patru se află la primul lor sezon în motorsport: "Piloţii descoperiţi de Nissan sunt prea rapizi pentru nivelul începătorilor".

După ce Jann Mardenborough, câştigătorul GT Academy din 2011, a participat în această categorie în 2012 şi a reuşit să demonstreze pe circuit că este mult mai rapid decât ceilalţi concurenţi deşi se afla la primul său sezon, organizatorii Campionatului GT Britanic au anunţat că nu vor mai accepta înscrierea piloţilor Nissan GT Academy în 2013. "Admir foarte mult programul GT Academy. S-a demonstrat că vorbim de o sursă excepţională de talent pur, aşa cum am văzut cu toţii anul trecut la Jann Mardenborough.

Dar abilitatea Nissan de a găsi astfel de talente înseamnă că nu putem accepta înscrierea noilor absolvenţi GT Academy în 2013 în Campionatul GT Britanic. Noii recruţi Nissan au foarte puţină experienţă, deci trebuie aşezaţi în rândul începătorilor, în competiţia de bază. Dar talentul lor nu reflectă lipsa de experienţă, deci nu e corect să-i aliniem la start împreună cu ceilalţi concurenţi ai categoriei Pro-Am", susţine Benjamin Franassovici, managerul competiţiei.

Nu ştim dacă noii absolvenţi ar fi mai rapizi sau nu decât Jann, dar organizatorii au decis să nu rişte. E dezamăgitor faptul că nu putem să aliniem niciunul dintre absolvenţii noştri la startul Campionatul GT Britanic, pentru că pentru Jann a fost un an în care a adunat foarte multă experienţă. Dar, în acelaşi timp, este flatant să fim refuzaţi pentru ca suntem prea rapizi"

Darren Cox
Director Motorsport Nissan
Refuzul organizatorilor de a accepta înscrierea piloţilor GT Academy vine după ce, anul trecut, aceştia au fost nevoiţi să-l penalizeze constant la timpi pe Jann Mardenborough pentru ca adversarii săi de pe pistă să plece cu şanse relativ egale în cursele din cadrul sezonului. De altfel, Mardenborough a câştigat anul trecut premiul Rising Star, acordat celui mai promiţător talent din sezonul competiţional al Campionatului GT Britanic.

După ce au fost întâmpinaţi de refuzul organiatorilor competiţiei pe care mizau în acest an, cei de la Nissan cântăresc perspectivele pe care le ai cei patru absolvenţi GT Academy care sunt gata să adune experienţă în primul lor sezon complet ca piloţi.

Astfel, Wolfgang Reip (câştigătorul GT Academy Europa 2012), Mark Shulzhitskiy (GT Academy Rusia 2012), Peter Pyzera (GT Academy Germania 2012) şi Steve Doherty (GT Academy 2012 SUA) vor aştepta răspunsul organizatorilor unor alte competiţii pentru a continua sezonul pe care cei patru l-au început la Cursa de 24 de ore din Dubai, pe care Automarket a transmis-o live pe Facebook şi a raportat-o ulterior în două părţi (1, 2) ca feature.

Comentarii (4)

  • "Piloti incepatori prea rapizi decat restul incepatorilor... nu, n-aveti voie! "

    CUM VINE ASTA ?!!!
    4 1
  • inexorabil
    Cata dreptate are o clasica in viata, Elena Udrea: "Nicio fapta buna (sau extraordinara) nu ramane nepedepsita".
    3 1
  • Nu UDREA a spus prima oara asta
    2 0
  • Nu stiu unde e problema! Vi se pare normal ca unul care face 3 luni de box sa intre in ring cu un campion mondial? Daca organizatorii au considerat ca cei patru sunt prea buni pentru acea competie, este normal sa le fie restrictionat accesul.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru