PREMIERĂ: Nissan Ariya a călătorit 30.000 de km, de la Polul Nord la Polul Sud

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Soții Chris și Julie Ramsey și-au îndeplinit visul și au călătorit de la Polul Nord la Polul Sud, la bordul unui Nissan Ariya modificat special pentru această provocare.

După ce au parcurs 10.000 de kilometri cu un Nissan Leaf în Raliul Mongoliei, Chris și Julie Ramsey și-au setat un obiectiv și mai îndrăzneț: să călătorească de la Polul Nord magnetic la Polul Sud tot cu un model electric. De acestă dată un Nissan Ariya.

Acest lucru se întâmpla în 2017. La începutul acestui an, cei doi soți au pornit în călătoria de 30.000 de kilometri, iar acum și-au atins obiectivul. Au ajuns de la Polul Nord la Polul Sud cu o mașină electrică. O premieră mondială.

Exemplarul Ariya a fost modificat special pentru această provocare. Chiar dacă motorul și bateria au rămas standard, modelul nipon a primit o suspensie nouă, aripi evazate și anvelope de 39 de inch.

Încărcarea mașinii a fost, poate, cea mai mare provocare. Cei doi soți au explicat că au încărcat de la orice priză disponibilă, în special casnică, iar pentru zonele departe de civilizație au avut panouri solare mobile și o turbină eoliană extensibilă.

via Nissan

Comentarii (8)

  • Si au avut si o camioneta Toyota cu un generator in preajma lor, pe care l-au folosit preponderent...Jenant!
    6 5
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Turbina a mers și noaptea sau doar ziua?
    4 3
  • @jenant
    Și ce dacă au folosit și generator? Vorbim de Antarctica! Te așteptai sa fie stații de încărcare acolo?
    În condiții de greutate sporită, zăpadă mare, viscol și -40 grade autonomia era, probabil, 200km sau mai puțin.
    Au parcurs 30,000km, de la pol la pol. Numai în capul tău asta e jenant. Pentru oricine are minte, e o mare realizare. Ar fi fost o mare realizare și dacă era diesel. Unii nu se mai întorc din Antarctica!

    Puteai să cârcotești despre alte chestii, dar sa spui ca e jenant nu face decât să arate că ești un individ foarte, foarte frustrat și cu minte puțină.
    7 0
  • @jenant
    "preponderent"
    Mai și minți ca un nesimțit.
    3 1
  • Banditos
    E o cascadorie de PR.

    Asa cum se facea si acum 10-20-30 de ani cand bagau cate un exemplar (diesel sau benzina) pe toate cloclaurile, deserturile si junglele lumii. Si da, era o mare realizare in fiecare dintre situatii.
    3 1
  • Mircea Badea
    totusi, au dormit in masina acesti km? altfel m-as baga si eu, sa conduc prin zapada etc, dar sa am caravana si servicii de 5 stele.
    0 4
  • Florin
    … cu un “plin”
    0 1
  • Adrian
    Cititi si aici :
    https://piataauto.md/Stiri/2023/12/Dezamagire-din-expeditia-Nissan-electric-polul-nord-la-sud-doua-Toyota-Hilux-il-insotesc-in-Antarctica-iar-incarcarea-se-face-si-de-la-generator/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru