PREMIERĂ: Nissan Ariya va pleca într-o expediție de la Polul Nord la Polul Sud

de Alexandru Monenciu
Vineri, 13.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan se pregătește de o premieră: o expediție de la Polul Nord la Polul Sud cu o mașină electrică. Exemplarul ales este nimeni altul decât un Ariya e-4ORCE modificat special pentru această aventură.

Constructorul japonez de automobile vrea să demonstreze de ce sunt capabile mașinile cu zero emisii și, mai ales, sistemul său de tracțiune e-4ORCE.

Pentru asta, Nissan pregătește o expediție, în premieră, cu un exemplar Ariya. Modificat special pentru această aventură, modelul electric va porni de la Polul Nord magnetic, iar destinația va fi Polul Sud.

Cu alte cuvinte, peste 27.300 de kilometri în cele mai vitrege condiții de pe Pământ.

Mașina care va porni în această expediție va fi prezentată în luna februarie. Lista cu modificări va include o suspensie ridicată, aripi evazate, anvelope speciale și un "body kit" pe măsură.

La volanul Nissan-ului Ariya se va afla britanicul Chris Ramsey (primul pilot care a condus Raliul Mongol într-un vehicul electric) și soția sa, Julie Ramsey.

via Nissan

Comentarii (5)

  • Marius
    Cand au scris ca e masina modificata am crezut ca are vreo baterie super speciala care sa reziste la frig.
    Deci se poate circula si cu electricele prin frig extrem. M-am mai linistit, ca auzisem altceva de la romani.
    8 7
  • si cata benzina o sa arda sa incarce? ca nu cred ca a montat cineva un charger la Polul Nord...
    nu stiu ce vor sa demonstreze cu asta... dar numai eco nu e o astfel de "tentativa"
    8 6
  • Ce am văzut eu pe alte site-uri este că sub - 20 gr celsius, nu prea vor să se mai încarce bateriile (Tesla, Nissan). Nu mai primeau curent nici după 2 zile de ținut în priză. Sunt curios ce o să fie dacă vor vrea să spună adevărul. Oricum curajoșii ăștia doi or să aibă o echipă de vreo 50 de oameni în spate, nu or să plece în necunoscut cum a făcut Columb acum 500 de ani.
    4 2
  • Exact (eu), demonstrează nimic.. waste total.
    Pentru cine a auzit altceva de la români, expediția este la polul nord la polul sud, deci nu pe cercul polar.
    O astfel de expediție foarte utila, relevantă că doar de aia își iau oamenii masini sa meargă de la in pol la altul… este făcută cu suport logistic, generatoare șamd, adică nu are nici o legătura cu realitatea, autonomie, fiabilitate etc., dar unii se vor distra de minune ceea ce-i foarte bine ;)
    6 3
  • @dutzu
    da, dutzu, e pe sistemul bate polurile sa priceapa si dizelistii..

    inca nu e clar ca acolo unde isi uneste mintile umanitatea se nasc cele mai avansate tehnologii, si mult mai rapid, desigur?

    the game is on..dizal is off!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru