Pretenţii de model premium: Ford vrea ca SUV-ul Edge să "fure" clienţii lui Audi Q5 şi Volvo XC60

de Daniel Popescu
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford mizează pe o serie de îmbunatăţiri ale versiunii europene a SUV-ului Edge pentru a concura direct cu rivali premium precum Audi Q5 şi Volvo XC60.

Ford Edge, cel mai nou SUV de clasă mare al constructorului american, are drept concurenţi direcţi modele precum Volkswagen Touareg, Hyundai Santa Fe şi Kia Sorento.

Producătorul susţine însă că îmbunatăţirile pe care le-a adus versiunii europene îl fac mai degrabă un model premium, care să lupte de la egal la egal cu modele consacrate precum Audi Q5 şi Volvo XC60. "Noi vedem concurenţa ca fiind Volvo XC60 şi Audi Q5. În Statele Unite, aceste modele nu reprezintă concurenţa noastră", explică Matthias Tonn, inginerul-şef pentru modelul Edge în Europa.

În mod normal, doar versiunea Vignale ar fi trebuit să aibă drept ţintă clienţii premium, însă Ford afirmă că toate versiunile europene vor lupta cu astfel de modele.

Versiunea pentru Europa a lui Ford Edge este disponibilă doar cu un motor diesel de 2.0 litri care furnizează 180 CP sau 210 CP, în funcţie de versiune. Acesta a fost dezvoltat cu o tehnologie de atenuare a zgomotului la nivelul parbrizului şi a geamurilor laterale care lipseşte versiunii americanii ca urmare a faptului că aceasta din urmă nu este disponibilă cu motoare diesel.

Ford are speranţe mari de la noul său SUV şi anticipează vânzări de 25.000 - 30.000 de unităţi pe teritoriul european, în creştere de la cele 20.000 de unităţi anunţate anterior.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Edge nu e de clasa mare ci de clasa medie. Ecosport si Kuga sunt clasa mica, respectiv clasa compacta. Expedition e full-size sau clasa mare, insa nu e comercializat in Europa. Valabil si la Audi unde avem Q2, Q3, Q5 si Q7 in clasele amintite.

    Pot fura din clientii celor doua firme premium in teorie, insa cati europeni vor da 45.000 de euro pe un SUV Ford fara sa aiba macar eticheta Vignale? Mai degraba vor fura din clientii Touareg-ului.
    10 1
  • @Andy
    Ai perfectă dreptate. Ford Edge se încadrează în clasa medie de SUV și nici nu poate lua din clienții mărcilor premium. După părerea mea nici clienții de Touareg nu vor opta pentru Edge din cel puțin 3 motive
    1 Touareg este mai rafinat, puternic și are cel puțin motorizările, ținută de drum, suspensiile și calitatea materialelor și a finisajelor net superioare
    2 Actualul model are oferte de vânzare foarte atractive și la raportul preț/dotari este mai avantajos
    3. Noul Touareg apare în 2017, si din ce se știe până acum va fi mult schimbat, fiind mult mai. modern, eficient si tehnologizat aproape la nivelul actualului Audi Q7
    7 6
  • cristim
    Edge este grea cat un elefant, consuma cat o masina cu motor de 3 litrii, ,are rezervorul foarte mic, deci autonomie scazuta, la suspensii nu se poate compara cu suspensile adaptive pe aer ale celorlalti, iar cutia de viteze Powershift nu se poate compara cu una DSG......
    11 4
  • Scaunele le-au furat de la Volvo, dar clienti nu este posibil. Cel putin cu metrul patrat de plastic din bord, nu se uita nimeni la el.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru