Prețuri Honda Civic Type R în România: compacta sportivă pleacă de la 39.600 euro

de Bogdan Mirică
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat oficial prețul de pornire al noului Civic Type R pe piața din România. Hot hatch-ul japonezilor este disponibil deja pentru precomandă.

După ce a debutat pe Bătrânul Continent în cadrul Salonului Auto de la Geneva, noua generație Honda Civic Type R se pregătește să ajungă și în România. E drept că va mai dura ceva până când vom vedea primele exemplare pe stradă, însă comenzile s-au deschis, iar segmentul autohton al hot hatch-urilor pare din ce în ce mai aglomerat.

Considerat actualmente cel mai puternic model compact cu tracțiune față, Civic Type R livrează 310 cai putere doar roților anterioare și este gata să pună la dispoziția celui de la volan un cuplu motor de 400 Nm, livrat chiar de la 2500 de rotații. Toate aceste caracteristici se datorează unui motor de 2.0 litri, prima unitate turbo din istoria modelelor de performanță Honda.

Agregatul cu patru cilindri poate ajuta compacta să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 5.7 secunde, alături de o transmisie manuală cu șase rapoarte. Viteza maximă este cea mai mare din segment și ajunge la 270 de km/h.

Esential 5.7 secunde sunt necesare pentru ca Civic Type R să atingă 100 de km/h.
270 de km/h este viteza maximă a noului Civic Type R.
La nivel mecanic, Civic Type R se bucură şi de o suspensie faţă specială, numită Dual Axis Strut, care se bazează pe configuraţia MacPherson şi îi aduce o serie de elemente pentru a mări aderenţa.
În raport cu varianta standard a lui Civic, acest sistem reduce cu până la 50% fenomenul de torque steer specific modelelor puternice care au configuraţii cu tracţiune faţă. Pe lângă suspensia respectivă, resursele sunt controlate de un diferenţial mecanic cu alunecare limitată.

Noul Honda Civic Type R va fi disponibil în România cu un preț de pornire de 39.618 euro cu TVA inclus. Lista de precomenzi a fost deja deschisă, japonezii promițând că primele livrări autohtone se vor face abia la finalul acestui an. Noul Civic Type R va fi oferit, la fel ca toate celelalte modele Honda, cu o garanție de cinci ani. 

Honda Civic Type R vs. CONCURENŢA DIRECTĂ

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Honda Civic Type R
2.0 turbo
310 7.3 5.7 39.618
Renault Megane RS Trophy
2.0 litri
275 6.5 5.8 28.600
Opel Astra OPC
2.0 Turbo
280 8.1 6 29.190
Seat Leon Cupra
2.0 TSI 
280 6.4 5.7 29.694
Volkswagen Golf R
2.0 TSI AT6
300 6.9 4.9 39.361
Ford Focus ST
2.0 Ecoboost
250 6.8 6.5 28.250
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Via Honda

Comentarii (23)

  • 39.600 ani sa astepte.
    29 8
  • Inainte era aspirat si se tura ca nebunul, atunci merita pretul ala ca era singur, diferit si avea un pret mai mic.
    Dar acuma, ma intreb de ce ar merita 11.000 euro in plus fata de Megane ?

    Iar pe circuit a scos cu max 1.1 sec mai putin ca Megane, si cu 0.4 mai putin ca Leon.
    Insa Leon si Megane erau cele mai tari hothatch-uri cu tractiune fata, ma gandesc sa nu fie rezultate pt marketing, caci 1 sec diferenta se poate pierde la cea mai mica greseala.
    15 6
  • Ha-ha-ha

    Te uiti la preturile honda, te uiti la recall-uri si tragi o burta de ras. Poa' sa tina loc si de bancul zilei.

    PS Sper ca i-au pus macar faruri de ceata standard. Sa vada drumul prin fumul de la concurenta.
    21 18
  • De ce comparati cu Golf R DSG la 39.361 euro cand exista varianta manuala (la fel ca Type R) la 37.326 euro? Ca sa para cumva ca Honda are preturi apropiate de concurenta? Ei bine, nu are!
    34 2
  • Bombardierul
    Din nou TURBO. Fuuuuuu . In rest o masina de 10 +
    4 22
  • Ce de intoxicati pe aici.
    Vedeti ca va tarati balele dupa voi.
    6 20
  • un seat leon cupra sau un golf R cu o simpla resoftare ajunge l 370 cp; si la golf R ai si AWD, ceea ce inseamna ca isi foloseste caii aia la acceleratie si nu se invart rotiile in gol. prefer sa am o acceleratie de 0-100 in 4 sec si 0-200 in 15-16 sec, decat sa fiu TEORETIC cu 8 sec mai rapid pe Nur
    18 7
  • http://www.autobild.de/artikel/golf-r-von-mtb-mtm-oettinger-rothe-vergleich-5104362.html

    datele sunt in tabel.
    11 2
  • someone
    scump dom'le scump...imtr-adevar e cea mai cea FWD car, dar astia sant bani de evo X si impreza STI, ca sa ramanem in tara soarelui rasare
    16 2
  • stergeti-va la bot ca a-ti facut numai dare de saliva pe jos.
    7 19
  • 40.000 de euro pe o Honda Civic ... Mai bine un RS de 1000 de ori, mai raman si de un Logan si o motocicleta la mana a doua.
    Sau, fie un BMW Z4 cu ceva optiuni sau un i3. Mda, probabil i3.
    20 5
  • Exact tarzan si o sa te dai mai mult prin service la renault decat pe strada.
    7 18
  • Lasati-l pe pamflesteanu ca el nici macar tdi-l ala afumat nu il are, isi mai arunca si el cate un ochi prin "almanahe" si isi omoara neuronul ramas pe net. A fost afectat saracul de explozia de la uzina 6martie.
    3 21
  • Ivanoff
    @mowgli draga amice. Ca prieten , te-as sfatui , mai repede sa-ti bagi un batz in cur si lasa trancaneala :))))) .....auzi la el BMW Z4 ...... Nu mai bine ti-ai lua cu banii astia 8 sheptare SH ? Poate asa ai fi ocupat cu ele si ne-ai scuti si pe noi de aberatiile tale . In cusca !
    7 19
  • poate e facuta chiar in Japonia SI NU UE..si au alte taxe la noi..poate asta explica asa pret mare
    2 12
  • Este HONDA! Merita toti banii! Dincolo de perfomantele tehnice, vorbim de calitatea masinii per total. Detin o honda c-rv de 8 ani si nu s-a stricat nimic si v-a mai merge inca 7-8 ani fara sa bag bani in ea, sunt foarte multumit de calitatea pe care o ofera cei de la honda si nu doar eu si toti posesoii de honda sunt de aceeasi parere. Costa ceva dar merita.
    5 10
  • new civic!
    40.000 + optiuni = ~ 50.000 euro
    9 2
  • @new civic!
    Din cate stiu eu, la japoneze nu se poate configura mai nimic. De obicei sunt cateva nivele de echipare, si asta e tot. La Type R in afara culori si, poate jante, nu mai ai ce sa configurezi.

    Poate si acesta este motivul pentru care pretul de baza este asa mare, va avea dotari care vor ridica pretul concurentei la acelasi nivel.
    1 8
  • Marbl..chiar nici o problema?? Si eu apreciez japonezele, dar am un vecin care avand o honda noua civic, a avut probleme cu vopseaua,in garantie find, se zgaraia f usor,si au aparut pete.
    4 2
  • Orice masina noua din zilele noastre are aceiasi problema cu vopseaua care nu mai este la fel de rezistenta ca in trecut din cauza ca sunt obligati sa foloseasca vopsea pe baza de apa nu pe baza de solventi.
    La Honda exista nivele de echipare, fara rahaturi de optionale ca la nemti si cea mai slaba echipare de la Honda trebuie comparata cu nivelele medii spre mari de echipare de la nemti. Asa ca nu mai comentati aiurea de preturi daca nu cunoasteti.
    1 8
  • Andrei
    Probabil unii pasionati ai marcii de prin vestul europei vor lua masina pe credit ...cu siguranta vor achita masina repede, nu cred ca vor fi multi clienti pentru Type R, dar cei care vor opta pentru aceasta masina se vor considera ceva mai deosebiti...asa ca noi in Ro nu putem decat sa visam la niste salarii mai decente daca nu la nivelul celor din Europa civilizata. Masina asta la 310 cp e mai mult decat suficient sa duca o familie de olandezi in vacanta pe coasta de azur si sa atraga un soi de priviri exotice. In Romania nu se incadreaza...ori sunt bogati care dau peste 50 de mii pe bolizii lor, ori muncitori care cu greu isi castiga banii de un logan nou sau poate un ford fiesta, asta in caz ca nu opteaza pentru varianta de import DE. Unii chiar au dreptul sa se bucure de viata, in Ro trebuie sa mai treaca multe generatii si cine stie poate poate....
    3 0
  • AndreiCivic
    Sincer nu sunt un pasionat al marcii Honda si nu as da banii astia pe acest Type R, sincer cu 50 de mii de dolari iti ei un Cadillac CTS mult mai elegant si mai placut decat o Honda....e doar o parere personala si nu vreau sa mai pun la socoteala concurentii germani, cu siguranta o sa sariti ca arsi....nu or fi masini din aceeasi clasa sau de acelasi tip, dar nu te poate nimeni obliga sa dai bani pe un lucru care nu e pe gustul tau. Fara nici o suparare pentru pasionatii marcii, aceea au tot dreptul sa aduca contra-argumente la comentariul meu.
    2 0
  • Clar nu stii ce vorbesti. Am comparat eu preturile de la Honda la cumpararea unui SUV cu aceleasi dotari cu una de la nemti.
    Honda era mai scumpa la aceleasi dotari si inferioara la motor.
    Eu nu sunt de acord cu nivelele pompoase ale japonezilor pentru ca exista sisteme pe care le doresc si le gasesc la ultimul nivel , dar la ultimul nivel imi baga pe gat ceva care chiar nu imi place sa existe pe masina mea .. cum ar fi pielea sau un kkt de navigatie.
    Este doar un exemplu.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru