Prețuri pentru Audi e-tron GT în România: modelul electric pornește de la 101.450 de euro

de Paul Cosma
Miercuri, 24.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat lista de prețuri pentru modelul electric e-tron GT. Pe piața din România, supercar-ul pornește de la 101.450 de euro pentru versiunea GT 60 quattro, care dezvoltă 476 de cai putere și oferă o autonomie maximă de 488 de kilometri.

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a publicat primele informații și imagini cu noul e-tron GT, primul model 100% electric al constructorului din Ingolstadt care va fi asamblat în Germania. Cele două variante ale supercar-ului electric au primit acum și prețurile pentru piața din România. 

În cazul lui e-tron GT 60 quattro, care dezvoltă 476 de cai putere și 630 Nm, prețul de pornire este de 101.453 de euro. În modul Launch Control, această versiune primește temporar 530 de cai putere, iar mașina poate parcurge repriza 0-100 km/h în 4.1 secunde.

Varianta de top RS e-tron GT dispune de 598 cai putere și 830 Nm cuplu. Puterea crește la 646 CP cu funcția Launch Control activată. Audi a comunicat un preț de pornire de 140.653 de euro pentru această variantă a lui e-tron GT. 

Ambele variante pot fi încărcate la stații ultrarapide cu până la 270 kW. Audi promite că pentru încărcarea bateriei de la 5% la 80% sunt necesare 23 de minute. 

Rivalul direct pentru Audi e-tron GT este Porsche Taycan, a cărui versiune de bază a fost lansată de curând.

Cel mai accesibil Taycan are un preț de sub 100.000 de euro (pentru piața din Germania) oferă 408 cai putere și o autonomie de până la 484 de kilometri.

Via Audi

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Electroșii noștri înstăriți de pe AM își vor procura cel puțin câte unul. Caz în care "grupul celor patru" (retrograzi) va crăpa de ciudă.
    24 6
  • Johnny
    Foarte inspirat designul acestei masini. Grila desi nu este f aerata reuseste sa arate exceptional, spre deosebire de fata busita a Teslelor sau Mercedesurile electrice la care au inchis grila cu un.plastic lucios de prost gust.
    Desi mi se pare fortat un coupe cu 4 usi, pe acest model arata super.
    Sper si cred ca va aves vanzari pe masura, se stie ca designul e o componenta importanta in decizia de cumparare
    12 0
  • Edikkk
    Clar, mai frumoasă ca Tesla

    Cui îi pasă că duce doar jumătate din range Tesla, când viteza de încărcare e la fel sau chiar mai mare decât a Tesla...

    Bravo Audi
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru