Prima "Constituție" a mașinilor autonome va fi publicată în iulie 2016 în SUA

de Mircea Meşter
Vineri, 10.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statele Unite va fi prima țară în care va exista un regulament clar și complet pe care producătorii de mașini autonome și utilizatorii acestora vor fi nevoiți să îl respecte.

NHTSA, autoritatea americană care se ocupă de siguranța pe șoselele de peste Ocean, va publica în cursul lunii iulie un regulament dedicat mașinilor care au capacitatea de a se conduce singure. Este primul astfel de document care va fi pus în practică la nivel mondial, iar apariția sa are rolul de a determina reguli clare pe care mașinile autonome le vor respecta pe teritoriul Statelor Unite. 

Noile regulamente vor marșa pe patru direcții de bază și va fi pe cât posibil flexibil, pentru că tehnologia care le permite mașinilor să se autopiloteze se află la un nivel incipient. Astfel, statul american încearcă să reglementeze modul în care mașinile pot să fie ghidate și pornite, va uniformiza regulile la nivelul tuturor statelor americane, va restructura regulile legate de responsabilități și vor identifica mijloace prin care autoritățile locale vor putea să susțină dezvoltarea infrastructurii pentru înmulțirea numărului de mașini autonome pe șosele.

În acest moment există doar câteva state americane care oferă regulamente parțiale sau totale legate de modul în care mașinile autonome pot să circule pe străzi, în timp ce în restul statelor aceste mașini sunt deocamdată interzise. De exemplu, pentru ca o mașină care se conduce singură să poată circula în California, aceasta trebuie să aibă pedale și un volan funcțional în spatele căruia trebuie să se afle în orice moment un șofer cu permis valabil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru