Prima imagine cu Nissan Skyline GT-R R32 EV. Legendarul "Godzilla", transformat într-un model electric

de Tiberiu Safta
Marti, 28.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat o primă imagine oficială cu Skyline GT-R R32 EV. Așa cum reiese din lume, legendarul model, cunoscut sub porecla "Godzilla", este transformat într-o mașină electrică.

Japonezii de la Nissan ne fac o surpriză de proporții, una care, cu siguranță, va diviza fanii mărcii. Mai exact, constructorul nipon a publicat o imagine oficială cu vechiul și legendarul Skyline GT-R R32, produs între 1989 și 1994. Modelul, botezat "Godzilla" datorită succeselor sale pe circuit în epoca Grupei A, urmează să fie transformat într-o mașină electrică.

De aici vine și numele său, Skyline GT-R R32 EV. Alături de imagine, Nissan ne oferă și un clip video de 20 de secunde, unde putem auzi celebrul motor RB26DETT de 2.6 litri, twin-turbo și cu 6 cilindri în linie. Asta sugerează că proiectul este încă la început, un lucru confirmat și de faptul că nu există informații despre propulsorul electric care urmează să înlocuiască vechea "inimă" a modelului.

La momentul lansării sale în 1989, motorul lui Skyline GT-R R32 dezvolta 280 de cai putere și un cuplu de 353 Nm, iar puterea era transmisă către toate roțile. Cel mai probabil, conversia electrică va lua în calcul tracțiunea integrală, ceea ce înseamnă că noul R32 EV va beneficia de două motoare electrice.

Design-ul modelului original nu va suferi modificări.

Deocamdată, nu se știe când va fi prezentată noua mașină.

via Nissan

Comentarii (3)

  • Seriff
    Jenant, mai fac si reclama cu sunetul motorul termic, masina sport nu are cum sa fie electrica, cine isi cumpara asa ceva isi cumpara pentru motor in primul rand.
    Si acum astept sa imi sara toti pensatii cu masti pe bot si speriati de bombe, in cap cum ca poluare, bebelusi sufocati, dieselgate si ce mare lucru sa stai la vila si sa incarci din panouri.
    3 3
  • Mircea Badea
    senna ar fi luat-o la un drift instant!
    3 0
  • reclama la EV cu sunet de motor termic? Reclama asta are mai multe sanse sa ma convinga sa vand un rinichi si cu banii pe el sa cumpar un Skyline GT-R, nu sa imi doresc o electrica.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru