Prima schiță oficială cu versiunea de serie a lui McLaren Senna GTR: modelul destinat circuitului promite 825 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 02.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a publicat prima schiță oficială cu viitorul Senna GTR. Versiunea de circuit dezvoltată de britanici va fi produsă în doar 75 de exemplare, toate fiind deja rezervate. Sub capotă, McLaren Senna GTR va avea un V8 biturbo de 4.0 litri capabil să genereze 825 CP.

McLaren a expus noul Senna GTR Concept în luna martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Tot atunci, producătorul britanic a anunțat că versiunea de serie a modelului dedicat circuitului va fi produsă în doar 75 de exemplare.

Câteva săptămâni mai târziu, McLaren a anunțat că toate unitățile programate au fost deja rezervate. Acum, constructorul britanic a publicat o schiță oficială cu versiunea de serie a lui Senna GTR, dar și câteva detalii tehnice.

Noul McLaren Senna GTR primește o serie de elemente de caroserie cu forme capabile să genereze o apăsare la sol de până la o tonă.  Întrucât viitorul Senna GTR nu va concura în competițiile organizate de FIA, britanicii au decis să păstreze elementele aerodinamice active pe care în prezent le găsim pe varianta de stradă. Pentru și mai multă dinamică, suspensiile sunt derivate din cele utilizate de McLaren în programul competițional din GT3.

Conform oficialilor McLaren, viitorul Senna GTR va fi mai ușor comparativ cu varianta de stradă (1.198 de kilograme), iar interiorul va trece printr-o serie de transformări majore.

Sub capotă, britanicii vor monta același motor V8 biturbo de 4.0 litri. De această dată, puterea oferită crește până la 825 CP (+25 CP față de Senna), în timp ce cuplul motor rămâne la valoarea de 800 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru