Prima schiță oficială cu viitorul Skoda Citigo iV: versiunea electrică a modelului de oraș va fi prezentată în 23 mai

de Cornel Șocariciu
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat prima schiță oficială cu viitorul Citigo iV. Modelul electric pregătit de producătorului din Mlada Boleslav va fi expus în premieră în 23 mai alături de viitorul Superb facelift, primul model din gama cehilor care va primi și o versiune plug-in hybrid.

Skoda a publicat o schiță oficială cu viitorul Citigo iV, versiunea electrică a modelului său de oraș. Mutarea departamentului de marketing din cadrul Skoda vine la doar câteva ore de la apariția unor imagini neoficiale din timpul unor teste desfășurate recent în cadrul cărora modelul electric nu purta camuflaj.

Conform informațiilor care însoțesc schița oficială, Citigo iV va fi expus în premieră în 23 mai în Bratislava. Tot în cadrul aceluiași eveniment, Skoda va prezenta și Superb facelift, primul model din gama cehilor care va primi și o versiune plug-in hybrid.

Pentru moment, acestea sunt singurele informații oferite de reprezentanții Skoda. Conform unor surse apropiate companiei, Citigo iV va miza pe o baterie capabilă să ofere o autonomie de până la 300 de kilometri. Același acumulator va fi folosit și de Volkswagen pentru viitoarea generație a micuțului e-Up!. Conform reprezentaților constructorului german, noul e-Up! va fi prezentat oficial în luna septembrie în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

În acest moment nu există informații cu privire la motorul electric pregătit de Skoda pentru Citigo iV, însă aceleași surse afirmă că modelul de oraș dezvoltat de cehi va integra motorul disponibil pe actualul e-Up! (82 CP și 210 Nm).

Skoda Citigo iV și Superb facelift PHEV reprezintă primele mutări ale cehilor în segmentul electrificării.

Cu toate acestea, primul model electric de sine-stătător din gama Skoda produs pe noua arhitectură MEB a grupului Volkswagen va fi prezentat în 2020. Vorbim despre un SUV electric bazat pe conceptul Vision iV, prototipul expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru