Primele imagini cu Skoda Citigo iV: versiunea electrică a modelului de oraș va fi prezentată în 2019

de Daniel Popescu
Joi, 16.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două imagini cu Skoda Citigo iV au apărut pe internet în urma unor teste desfășurate de constructorul ceh fără niciun fel de camuflaj. Modelul electric de oraș va fi prezentat oficial în cursul acestui an.

Skoda se va alătura în acest an constructorilor care lansează modele electrice, iar primul pe listă este o versiune electrică pentru modelul de oraș Citigo.

Constructorul de la Mlada Boleslav a anunțat deja că versiunea electrică a lui Citogo va fi prezentată oficial în cursul acestui an, în timp ce producția efectivă va demara cel mai devreme în luna octombrie.

Până în prezent, Skoda nu a oferit detalii concrete despre modelul electric de oraș, însă acesta a fost observat în timpul unor teste desfășurate recent în care cehii nu au aplicat niciun fel de camuflaj pentru caroserie.

Cele două imagini publicate pe internet demonstrează că versiunea electrică va păstra designul modelului cu motoare cu combustie internă, iar grila pare să fie acoperită cu o sticlă de culoarea caroseriei. De asemenea, se observă mici modificări la bară de protecție și la nivelul blocurilor optice.

În partea din spate, logo-ul central a fost înlocuit cu numele Skoda, așa cum procedează cehii începând de la lansarea lui Scală.

În plus, pe spate este inscripționat și numele oficial al modelului: Citigo iV. Anterior, s-a speculat că modelul va primi numele Citogo E, însă oficialii Skoda au confirmat recent că toate modelele sale electrice vor avea sufixul iV.

Primul modelul electric de sine-stătător din gama Skoda va fi un SUV electric bazat pe conceptul Vision iV, însă până atunci cehii vor prezenta în 23 mai și Skoda Superb facelift, care va fi disponibil în premieră și într-o versiune plug-in hybrid.

Via AutoWeek, Skoda News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru