Skoda Citigo E: primul model electric al cehilor debutează în 2019 cu autonomie de 300 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 07.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Citigo E va fi primul model electric produs de constructorul din Mlada Boleslav. Citadinul va debuta în 2019 și va avea o autonomie de 300 de kilometri. Tot în 2019, cehii vor prezenta și Skoda Superb PHEV (plug-in hybrid).

Începând cu 2019, Skoda intră în segmentul vehiculelor electrificate (hibrid, hibrid plug-in, electric), iar "asaltul" începe cu lansarea lui Superb PHEV. Sistemul de propulsie va integra un agregat pe benzină de 1.4 litri și 156 de cai putere și un motor electric de 85 kW (116 CP). În total, sistemul plug-in hybrid va oferi 218 cai putere, valoare generată în prezent de Volkswagen Passat GTE.

Cu o baterie de 13 kWh, viitorul Skoda Superb PHEV promite o autonomie în modul electric de până la 70 de kilometri, cu circa 20 de kilometri mai mult comparativ cu Passat GTE.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Alain Favey, șeful departamentului de vânzări și marketing la nivel global din cadrul Skoda, a anunțat lansarea lui Citigo E, primul model electric din gama constructorului ceh. Citadinul va debuta tot în 2019 și va avea o autonomie de 300 de kilometri, o valoarea aproape dublă comparativ cu Volkswagen e-Up!.

Dar planurile Grupului Volkswagen nu cuprind doar Skoda.

Conform informațiilor apărute la nivel internațional, tot în 2019 vom vedea un Volkswagen e-Up! și un Seat e-Mii (nume neconfirmat) cu autonomie de 300 de kilometri.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Multa rabdare ne mai trebuie cu domnii astia. Cati ani sunt necesari sa montezi o caroserie de Citigo sau Mii pe o platforma de E-Up deja existenta? Cu o baterie updatata care sa ofere o autonomie de ~300 km cu un plin si un pret similar sau chiar usor mai mic, asa cum se lauda, cred c-ar fi ceva coada la portile dealerilor. A, nu vreti, pai asa spuneti, eu unul sunt satul de vorbe, fapte va rog domnilor!
    23 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru