Primarul Sectorului 2: “Ridicarea mașinilor abandonate nu e gratuită. Proprietarii vor plăti o parte din costuri”

de Paul Cosma
Vineri, 06.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarul Sectorului 2 din București a prezentat câteva imagini cu numărul mare de mașini abandonate pe care primăria le-a ridicat de pe străzi. Totodată, Radu Mihaiu a explicat și ce se întâmplă cu aceste mașini.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a prezentat mai multe imagini cu spațiul în care sunt depozitate zeci de mașini ridicate „în ultimele două luni” de reprezentanții primăriei. 

Edilul a explicat că proprietarii acestor vehicule au la dispoziție „30 de zile ca să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi. După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehiculului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15 – 60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT”. 

Mai important decât atât, Radu Mihaiu a atras atenția că ridicarea mașinilor abandonate generează costuri majore, o parte dintre acestea fiind, ulterior, recuperate de la proprietarii vehiculelor. 

„De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios.

Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea. Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte dintre costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi, dar restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit”, a detaliat primarul. 

În acest context, primarul Sectorului 2 din Capitală îi îndeamnă pe proprietari să își ducă singuri mașina la centrele de colectare. „O mașină care nu mai circulă nu ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi”, a încheiat Radu Mihaiu. 

Via economica.net

Comentarii (1)

  • Adrian
    Pai normal ca sunt costuri, ca altfel le lasa acolo sa intre in pamant. Dar primarul nu tre sa dea si el bani la afiliati? La aia care le ridica, le depoziteaza, la fier vechi, din banii nostri? Trebuie. Si aia 2-3 care vor plati amenzile vor contribui timid la bugetul primariei. Gata, are primaria bani ca sa dea cu spray de tantari in Decembrie.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru