Şi la ei e la fel! Maşinile abandonate blochează deszăpezirea drumurilor din Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.12.2010
Vehiculele de deszăpezire din Marea Britanie au probleme la curăţarea străzilor din cauza celor care şi-au abandonat maşina pe marginea drumului. Aşadar, România nu este singura ţară cu probleme la acest capitol.

Potrivit Autoblog.uk, Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a pus problemele de deszăpezire pe seama autovehiculelor abandonate la marginea drumului. Fie că sunt împotmolite, au făcut un accident sau sunt stricate pur şi simplu, vehiculele abandonate au îngreunat sarcina autospecialelor de deszăpezire din Regatul Unit. Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a făcut această precizare după ce a fost acuzat că a gestionat prost deszăpezirea ţării şi că a avut o prestaţie mai slabă decât anul trecut la acest capitol.

Cantitatea mai mare de zăpadă pe metru pătrat căzută în Marea Britanie în această iarnă a fost un alt factor care le-a pus probleme drumarilor, susţine Ministrul Transporturilor. Şoferii care şi-au abandonat automobilele şi au cauzat blocarea circulaţiei nu au fost sancţionaţi în niciun fel. Deşi zăpada nu s-a aşternut în întreaga ţară, drumurile din România suferă deja de o circulaţie îngreunată. De data aceasta, problema este cauzată de temperaturile extrem de scăzute, care au doborât copacii de pe marginea drumurilor şi au blocat, în unele cazuri, chiar şi linia de cale ferată.

În cazul în care aveţi probleme cu automobilul, evaluaţi situaţia cu bun simţ înainte de a-l părăsi în zăpadă.

Nu parcaţi în apropierea intersecţiilor, a trecerilor de pietoni sau a ieşirilor de pe străzile lăturalnice. Nu parcaţi nici pe banda 1 a drumului, în special dacă respectiva bandă este destinată transportului în comun. Pentru a reduce cantitatea de zăpadă de pe şosea, curăţaţi în întregime autovehiculul de zăpadă şi gheaţă înainte de a porni la drum. Pentru a evita împotmolirea, este indicat să aveţi în portbagaj un set de lanţuri antiderapante, material antiderapant şi o lopată.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • problema lor e ca nu sunt obisnuiti cu zapada... datorita climatului temperat-oceanic generat de "apele" din jur dar mai ales de prezenta curentului cald al atlanticului de nord, care determina un climat bland pe timpul iernii. la noi stim ca va veni zapada, gerul etc si ... asteptam incalzirea globala...
    1 0
  • Cristi
    "Şi la ei e la fel!"
    Observ ca pe langa informatia obiectiva "dezapezirea in Anglia intampina probleme datorate masinilor parcate pe margine" exista si o tendinta subiectiva de bucurie ca nu doar la noi se poate intampla (exctract din enervanta afirmatie "la noi e ca la nimeni").Bine remarcat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru