Licitație inedită în SUA: Mașinile abandonate la aeroport sunt de vânzare

de Sebastian Toma
Joi, 15.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Administratorii aeroportului Logan din Boston au decis să vândă toate mașinile abandonate în parcarea lor. În șase ani s-au strâns 95 de vehicule și toate sunt vândute fără chei.

Dacă știam de ce sunt abandonate mașinile în parcarea noastră, eram clarvăzători. Noi doar ne asigurăm că n-au fost furate, le mai păstrăm până când ni se confirmă că nu ne-au răspuns proprietarii și apoi le vindem. Vrem să vindem suficiente mașini încât să merite efortul.

Sal Amico
Managerul responsabil de vânzarea mașinilor abandonate
Administratorii aeroportului internațional Logan din Boston s-au trezit cu o situație întâlnită și de autoritățile din Dubai: au prea multe mașini abandonate. La fel ca omologii lor din Orientul Mijlociu, americanii au hotărât că e timpul să-și recupereze locurile de parcare și să treacă peste dreptul la proprietate al celor care au renunțat la mașinile lor în parcare. Dacă în Dubai, mașinile au fost abandonate de expați care s-au trezit cu numeroase amenzi și diferite datorii în fața autorităților locale, cauzele abandonului auto din Boston sunt necunoscute de americani.
Potrivit Boston Herald, flota de mașini abandonate include vehicule de toate vârstele și mărcile, de la un Isuzu Trooper din 1991 până la un BMW Seria 3 din 2009.

Autoritățile din Boston nu sunt la prima licitație de mașini abandonate, anul 2009 marcând ultima acțiune de acest tip. În șase ani s-au strâns 95 de vehicule abandonate în parcarea aeroportului, iar proprietarii lor din acte ar trebui să achite sume impresionante pentru a putea să le recupereze. Din același motiv, autoritățile vor vinde toate mașinile din lotul de 95 de vehicule abandonate fără chei, dar cu acte doveditoare ale dobândirii proprietății. Asta înseamnă că noii proprietari vor trebui să se descurce singuri cu obținerea cheilor necesare pornirii vehiculelor, cele mai probabil prin apelarea la dealerii care vând mărcile în cauză.

Esential 15 mașini sunt abandonate pe an, în medie, la aeroportul din Boston.

Administratorii aeroportului care va organiza licitația au încercat în repetate rânduri să contacteze proprietarii de drept ai acestora, dar tentativele lor au rămas fără răspuns.

Singurul lucru pe care îl vor face administratorii aeroportului va fi să spele vehiculele la exterior înainte de organizarea licitației. Mai departe de atât, sarcinile cad în mâna noilor proprietari. Teoretic, aceștia ar putea face o afacere tentantă, în special dacă sunt localnici și reușesc să cumpere o mașină de fabricație recentă care a stat puțin peste un an în parcarea aeroportului. Reprezentanții aeroportului asigură noii proprietari că vor putea să înmatriculeze noile lor vehicule fără nicio problemă în baza documentației furnizate la achiziție.

Via Boston.com | Sursă foto

Comentarii (1)

  • Marian
    Cum e posibil sa abandonezi o masina ca cea din prim-plan ?
    O asemenea "superbitate" la care multi ravnesc.
    Baieti, nu va aflati in tara care trebuie. Daca erati in America, va dadea si bani sa o luati de acolo numai sa scape de jaf ca ocupa parcarea degeaba.
    dan_grc unde esti ? ti-ai luat deja bilet sa zbori acolo ? Nu te grabi ca nu o vrea nimeni, o sa fie a ta :)
    14 39

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru