Primele detalii tehnice despre Skoda Kamiq: SUV-ul de oraș dedicat Chinei are motor pe benzină de 1.5 litri și 110 cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 24.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Kamiq este echipat cu un motor pe benzină de 1.5 litri care generează 110 cai putere și un cuplu de 150 Nm, în timp ce cutia de viteze este automată.

La scurt timp după ce a publicat prima imagine oficială cu noul Kamiq, Skoda a oferit și primele detalii tehnice despre SUV-ul de oraș care va fi comercializat doar pe piața din China.

Deși cehii anunțaseră că va fi cel mai mic SUV din gama Skoda, Kamiq are o lungime de 4390 mm, cu 8 mm mai mare decât cea a lui Karoq, în timp ce ampatamentul ajunge la 2.610 mm. În schimb, noul SUV este mai îngust și mai scund decât Karoq, întrucât are o lățime de 1.781 mm și o înălțime de 1.593 mm, astfel că forma generală este una mai compactă.

Din punct de vedere al designului, noul model păstrează principalele trăsături întâlnite și în cazul lui Karoq și Kodiaq, inclusiv la nivelul grilei radiatorului, în timp ce liniile blocurilor optice se conectează cu cele ale grilei pentru o estetică mai agresivă. Jantele din aliaj au un diametru de 17 inch, în timp ce stopurile sunt poziționate orizontal.

Skoda nu a publicat imagini cu interiorul, însă menționează că display-ul este montat în centrul planșei de bord, într-o poziție mai înaltă pentru un confort sporit.

De asemenea, există suport pentru Apple CarPlay și MirrorLink, dar și pentru diverse sisteme specifice pieței din China (iFlytek și Baidu Carlife), fără nicio mențiune despre Android Auto.

Noul Kamiq va fi disponibil într-o singură motorizare, și anume un propulsor pe benzină de 1.5 litri care furnizează 110 cai putere și un cuplu de 150 Nm, în timp ce cutia de viteze este automată.

Mai multe imagini și detalii cu noul Skoda Kamiq vor fi făcute publice cu ocazia lansării oficiale din 25 aprilie.

Via Skoda

Comentarii (1)

  • Ronnie147
    @Daniel Popescu

    Cum vine asta cu "Jantele din aliaj au o diagonală de 17 inch"?
    De cand are cercul diagonala?
    Poate ai vrut sa spui diametru.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru