Primele imagini cu conceptul Audi Grand Sphere. Anunță un succesor electric pentru A7/A8

de Alexandru Monenciu
Luni, 12.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat mai multe imagini teaser cu un nou concept, botezat Grand Sphere. Acesta anunță un succesor electric pentru A7 sau A8 și va debuta oficial în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto IAA Munchen.

Audi a început deja ofensiva electrică și se gândește inclusiv la un succesor cu zero emisii pentru actualele modele A7 sau A8. Constructorul din Ingolstadt a pregătit chiar și un concept, pe care l-a botezat Grand Sphere.

Primele imagini teaser cu acesta au fost publicate în urmă cu puțin timp, iar lansarea este programată pentru luna septembrie, atunci când își deschide porțile Salonul Auto IAA Munchen.

În imaginile publicate de Audi se poate distinge o siluetă de sedan cu alură de coupe (în stilul lui Porsche Panamera Sport Tursimo). Ampatamentul lung se traduce printr-un habitaclu spațios, gândit să imite o sufragerie confortabilă și luminoasă.

Conceptul Audi Grand Sphere este echipat cu volan, dar germanii l-au pregătit pentru a integra o tehnologie de condus autonom de nivel 4. Asta înseamnă ca mașina poate vira, accelera și frâna singură. Poate de asemenea monitoriza condițiile de drum și reacționa la obstacole, determinând când să vireze sau să schimbe banda.

Înainte de debutul acestui Grand Sphere, Audi va mai lansa un concept, Sky Sphere, în luna august la Pebble Beach.

În 2022 va fi prezentat și conceptul Urban Sphere.

via Audi

Comentarii (3)

  • Mircea
    Concept pentru fani Bluemotion TDI :))
    Mai astept si eu ca macar o stire din 50 sa fie despre dezvoltarea de noi motorizari diesel, dar nimic nou.
    1 3
  • inexorabil
    Mafioso, nu te laşi, bre, de sportul băşcăliei de cartier cu pretenţii de ironie telectuală, fină?

    De fapt, ia fii atent acilişé: Touareg-ul crunt incorect politic (carevasăzică, 5.0 V10 TDI) tot îmi va parveni odată şi odată! Şi pi buni dacă nu mă voi duce cu el taman în faţa şourumului Tesla (în degete) din Bucăeşti, ca să mă dau în stambă (nu oricum, ci eminamente jenibil!) ca orice neam prost de cocalar care îşi respectă firma dă Mondial, mânca-ţi-aş! Numa’ aşa, să moară dujmanii lu’ jărmănika.

    Că, dacă mă supăr, urc chiar mai sus pe treptele inadaptării biopsihosociale: Audi Q7 6.0 V12 TDI!

    Iar după cum bine vei observa în clipul următor, toţi copacii din jur cad ca seceraţi (implicit, toţi arthurii tihniţi pripăşiţi printre ei) din cauza taifunului poluării stârnite de acest monstru perfect comunist, dictatorial, necivilizat, antieuropean şi antioccidental, plănuit atent de conspiraţia rusă, strecurată cu dibăcie în măruntaiele companiei din Ingolstadt:

    https://www.youtube.com/watch?v=vRFG8kfmlxI
    4 4
  • inexorabil
    PS. Da, ştiu, nu-mi spune: tot pe olandezii ăia “atipici”, alias “ruşinea evoluţiei” e-urinopene, îi linguşesc je.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru