Primele imagini cu interiorul noii generații Nissan Qashqai: instrumentar digital de bord de 12.3 inch și sistem de infotainment de 9 inch

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan publicat primele imagini cu interiorul noii generații Qashqai. SUV-ul va primi un instrumentar de bord digital de 12.3 inch, un Head-up Display de 10.8 inch și un sistem de infotainment de 9 inch cu suport pentru Android Auto și Apple CarPlay.

La o lună după publicarea unor fotografii sub camuflaj cu designul exterior al noii generații Qashqai, Nissan revine acum și cu primele imagini și informații oficiale despre interior.

Așa cum era de așteptat, SUV-ul subcompact primește numeroase noutăți pentru a se adapta la cerințele și trendurile din această perioadă.

Șoferii vor avea la dispoziție un instrumentar digital de bord cu ecran TFT de 12.3 inch care va include mai multe layout-uri pentru a afișa informații despre trafic, navigație său vehicul. Toate comenzile vor putea fi operate de pe volan.

Complementar acestui instrumentar de bord, Nissan va oferi și un Head-up Display de 10.8 inch, despre care constructorul afirmă că este cel mai mare din segment. Pe acest HUD vor fi afișate informații importante cu privire la navigație, sisteme de asistență active sau date despre drum.

De asemenea, sistemul de infotainment NissanConnect va utiliza un ecran de 9 inch compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, cu mențiunea că al doilea este disponibil și wireless.

Tot la acest capitol, Nissan menționează un modem In-Car Wi-Fi cu acces pentru 7 dispozitive, sistem audio Bose cu 10 boxe și compatibilitate cu Google Assistant și dispoztivele Amazon Alexa.

De asemenea, niponii vor oferi și aplicațiile Vehicle Health (cu informații utile pentru revizii), hărți de navigație TomTom 3D Maps & Live Traffic sau Stolen Vehicle Tracking, un serviciu cu acces direct la serviciile de urgență pentru recuperarea mașinii în caz de furt.

În plus, șoferul și pasagerii vor putea încărca telefoanele wireless cu viteze de până la 15 W, la care se adaugă porturi USB-A și USB-C.

Pe de altă parte, Nissan afirmă că scaunele beneficiază de piele Nappa cu un design nou și funcție de masaj cu trei programe, volanul este încălzit, iar selectorul pentru versiunile cu cutie de viteze automate a fost îmbunătățit.

De asemenea, ampatamentul mai mare a permis creșterea spațiului la genunchi pentru pasagerii spate cu 28 mm, la 608 mm, în timp ce spațiul la cap este cu 15 mm mai mare atât în față, cât și în spate.

Capacitatea portbagajului este cu 74 litri mai mare, spațiul de stocare a fost la rândul său mai bine organizat, iar "buzunarele" potierelor pot adăposti sticle de 1.5 litri, comparativ cu cele de numai 500 de milimetri de până în prezent.

Conform unor informații oficiale anterior, noul Qashqai este dezvoltat pe platforma CMF-C a Alianței Renault-Nissan și va avea o versiune e-Power. Aceasta include un motor pe benzină cu un generator de energie, un invertor care transformă curentul continuu în curent alternativ, o baterie și un motor electric.

Nissan Qashqai va fi echipat și cu o versiune nouă a sistemului semi-autonom ProPilot, care permite mașinii să accelereze și să frâneze cu păstrarea benzii de circulație.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • Daca le-ar da prin minte sa aduca si alte motoare pe Juke,si nu doar in 3 cilindri...
    12 4
  • O mica greseala in articol: viteza de incarcare de 15 W este de fapt putere de incarcare...

    Masina este foarte asteptata in piata.

    Marele minus al modelului (foarte posibilele taxe vamale) va deveni evident daca U.K. nu va semna in curand un acord comercial cu U.E. - vor avea vanzari mai mici cu cca. 40-50%.

    Boris va avea ultimul cuvant de spus...
    11 2
  • @AnT85
    Cui ii trebuie motoare cand poti umple masina cu ecrane si neoane mai ceva ca intr-un Puf nemtesc si se va vinde ca painea calda (evident, la un pret ridicol de mare)
    14 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru