Primele imagini neoficiale cu viitoarea electrică Kia EV5

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 16.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a publicat o serie de imagini cu viitorul SUV electric Kia EV5. Debutul oficial este programat pentru data de 25 august, la Salonul Auto de la Chengdu.

După EV9, Kia a mai dezvoltat un model cu zero emisii pe arhitectura E-GMP. Este vorba despre un SUV compact, cu zero emisii, cunoscut sub denumirea EV5.

Debutul oficial este programat pentru data de 25 august, cu ocazia Salonului Auto de la Chengdu. Dar, autoritățile chineze se pare că s-au grăbit din nou.

Asta pentru că Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din această țară tocmai a publicat o serie de imagini cu viitorul EV5. Fără camuflaj și, din câte se pare, în "haine" de serie.

Viitorul Kia EV5 nu s-a îndepărtat foarte mult de conceptul dezvăluit în luna martie. Au intervenit câteva modificări, minore, la nivelul oglinzilor, jantelor, mânerelor portierelor și, nu în ultimul rând, faruri și stopurile au fost revizuite.

În ceea ce privește dimensiunile, viitorul EV5 ar urma să fie mai mic decât EV9 și, în consecință, va putea găzdui 5 pasageri pe două rânduri de scaune. Nu 7 ca fratele mai mare.

Alături de aceste imagini, autoritățile au mai publicat o listă cu specificații tehnice, în care se dezvăluie că versiunea pentru piața din China va avea o baterie litiu-ion-fosfat, un motor electric pe puntea spate și 215 CP.

În ceea ce privește bateria, zvonurile vorbesc despre un acumulator de 82 kWh, suficient pentru o autonomie de până la 600 de kilometri.

via InsideEVs

Comentarii (10)

  • Andrei
    Oare care e avantajul celui de-al treilea geam lateral cu forma triunghiulara?
    2 4
  • @andrei
    ca sa-ti arate ca e mica inauntru.

    dar de ce prezinta chinezii o kia?
    2 5
  • Pokemon
    Aici este clar. Fara dubii. Are fata de prajitor. Am intrebat mai multi sa fiu sigur. Prajitorul a castigat in fata masinii de spalat.
    4 5
  • @Pokemon
    Bravo, tati, ești amuzant. Mai ai și alte poante?
    2 4
  • Seriff
    Frumoasa ca foamea
    2 3
  • @Seriff
    Vorbești din experiență, de-ăia strugurii sunt acri pentru tine.
    1 2
  • Seriff
    14:58, da vorbesc din experienta unui om care si-a cumparat o masina noua din Romania cu banii jos, masina asta e urata si exista alternative mult mai frumoase la ea, mai ales la banii aia, tu vorbesti din experienta unuia care nu isi permite nici un abonament pe RATB, hai pa.
    3 3
  • @Seriff
    Nu e RATB unde locuiesc eu, dar cred că mi-aș permite, poate chiar două dacă umblu la pușculiță.
    0 1
  • Cum poate Kia sa “producă” masini chiar frumușele (Proceed, Stinger) si apoi vine cu o masina unde nu-i clar care-i fata si spatele, de restul nu mai spun mic… este urâta si gata!
    1 0
  • Seriff
    @Dutz, pai Proceed si Stinger erau destinate barbatilor, caricatura din imagine e destinata comunitatii LGBT din care face parte Bandtios, e normal sa arate ca o masina de spalat chinezeasca.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru