Primele imagini oficiale cu viitoarea generație Mini. Debutează în 2023

de Alexandru Monenciu
Joi, 04.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat primele imagini teaser cu viitoarea generație a hatchback-ului de clasă mică. Aceasta va debuta în 2023 atât cu motoare convenționale (benzină și diesel), cât și cu sistem de propulsie electric.

MINI este una dintre cele mai recunoscute mărci din clasa mică. Hatchback-ul va primi în 2023 o nouă generație, iar producătorul britanic publică acum primele imagini teaser oficiale cu aceasta. Va fi oferită, ca și până acum, în versiune cu 3 și 5 uși, dar și în variantă decapotabilă.

Totodată, gama de motorizări va include atât motoare convenționale, pe benzină și diesel, dar și sistemul de propulsie electric. Cu alte cuvinte, modelul Mini Cooper SE.

De fapt, pe acesta din urmă îl au în prim-plan imaginile teaser de față. Dacă designul nu se va schimba foarte mult, majoritatea clienților se așteaptă la o creștere a autonomiei. Modelul din prezent poate parcurge până la 183 de kilometri cu o singură încărcare.

Britanicii de la Mini vor lansa ultimul model cu motor cu ardere internă în 2025, iar din 2030 marca va fi una pur electrică.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Adrian
    Sper ca a crescut in dimensiuni, alfel nu e nici o smecherie.
    1 11
  • curentatu
    Deși nu-s client snob sper că NU a crescut în dimensiuni, ba chiar dimpotrivă.
    Fiindcă nici actualul Mini nu mai e mini deloc.
    21 1
  • Edikkk
    Din 2030 doar electric, deşi că chinezii exportă full electrice în Europa şi Tesla va produce curând în Germania.

    Dar ei încă vor să producă diesel...

    Mda
    6 9
  • pentru Edikkk
    https://www.bw24.de/stuttgart/e-autos-angst-blackout-stromausfall-ladesaeulen-strom-johnson-stopp-rohstoff-91033999.html#Echobox=1635179792

    UK se gandeste deja la un plan de interzicere a incarcarii EV-urilor acasa intre anumite ore, din cauza penelor de curent care pot fi astfel provocate.

    Masinile electrice cu baterii sunt o alternativa, nu singura solutie.
    6 2
  • Adrian
    @curentatu
    Si eu sper acelasi lucru ca si tine. Eram ironic in primul comentariu. Masina asta a crescut de la o generatie la alta, asa cum se intampla cu mai toate masinile. Initial am crezut ca vor sa faca loc unui alt model, concurent poate cu Smart, sau cu Fiat 500. Actualul Mini a mancat prea des la Mec.
    9 0
  • This is unrequired hype.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru