Primele imagini și detalii despre Kia Stonic facelift: crossover-ul primește motorizare mild-hybrid de până la 120 CP și ecran de 8 inch

de Daniel Popescu, Foto: Kia
Miercuri, 05.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele imagini cu Stonic facelift, care primește în premieră motorizare mild-hybrid în versiuni de 100 CP și 120 CP, dar și un ecran de 8 inch la interior și noi sisteme de asistență.

La trei ani de la lansarea pe piață a noului model Stonic, Kia a decis că este momentul potrivit pentru un facelift discret.

Așa cum admit inclusiv oficialii Kia, designul exterior nu a suferit nicio modificare majoră, iar singura noutate notabilă este redesenarea farurilor LED.

De asemenea, clienții pot alege jante de 16 inch, iar caroseria este disponibilă în două nuanțe noi: Storm Grey și Azure Blue.

La fel ca și până acum, Stonic poate fi comandat în variantă bi-tonală, cu o culoare diferită pentru plafon, inclusiv noua nuanță Zest Yellow. Astfel, numărul total de opțiuni bi-tonale a crescut la 20.

La interior, principala noutate este sistemul de infotainment cu ecran touch de 8 inch compatibil cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay, iar sud-coreenii au îmbunătățit și rezoluția ecranului de 4.2 inch pentru panoul de instrumente.

Principalele noutăți se regăsesc însă sub capotă, acolo unde Stonic facelift primește în premieră motorizări mild-hybrid.

Astfel, vorbim despre un sistem EcoDynamics+ de 48 de volți cuplat la un motor Smartstream T-GDi de un litru disponibil în versiuni de 100 de cai putere și 120 de cai putere. Varianta superioară are un cuplu maxim de 200 Nm.

Practic, sistemul mild-hybrid este similar cu cel dezvăluit recent pe Rio facelift.

Ca și până acum, Stonic facelift va fi disponibil și cu motorul T-GDi de un litru și 100 de cai putere, dar cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte în locul celei cu 5 trepte. De asemenea, în oferta este păstrat și motorul aspirat de 1.2 litri cu 84 de cai putere.

Nu în ultimul rând, Kia anunță și un pachet îmbunătățit de sisteme de asistență. Pe lista asiaticilor figurează acum sistemele Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) cu recunoașterea pietonilor, vehiculelor și bicicliștilor, Lane Keeping Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Smart Cruise Control (SCC) sau Lane Following Assist (LFA).

Kia menționează că Stonic facelift va fi disponibil pe piața europeană în ultimul trimestru al anului.

Via Kia

Comentarii (8)

  • 19.900 euro - păcat că este doar mild-hybrid si nu plug-in hybrid. Interesant de văzut prețul pentru 1,2 aspirat.
    4 5
  • Motorizarile sunt mai mult decat decente pentru masina asta, sunt curios de noua cutie manuala "inteligenta" care nu mai are ambreiaj legatura mecanica catre cutie ci pur electronica.
    6 1
  • ambreiaj cu*
    1 0
  • Anonim
    Scuze pentru off topic, dar, layout-ul vechi al paginilor era mult mai facil si placut ochiului.
    10 3
  • Parca totusi e cam mare noul format. Vechiul format, mai compact, iti permitea sa citesti textul aproape dintr-o privire. Diferenta e ca dintre formatul unei cartulii tip "ghidul orasului X" si al unei carti pentru prescolari cu poze mari care sa atraga si textul la 1 rand jumate.

    Hmmm...tine totul de obisnuinta. Cred.
    12 4
  • Greu de citit comentariile in noul format, deci nu le mai citim. Al meu este scurt totusi.
    8 0
  • ACE - Craiova
    @aha

    Abia generatia urmatoare a modelului, ce se va lansa peste 3-4 ani, va primi si motorizari PHEV precum si pur electrica.

    Pana atunci (2021 cel mai probabil), KIA va lansa un nou model pur electric, al carui nume provizoriu este CV, cu autonomie de cca. 500 km

    Vezi:
    https://www.autopista.es/kia-cv-2021-todos-secretos-nuevo-crossover-electrico-anti-tesla_160495_102.html

    Asta este....
    5 0
  • @ ACE - Craiova, multumesc de informatie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru