Primele imagini și detalii tehnice despre Audi RS Q3 și RS Q3 Sportback: SUV-urile de performanță au motor de 2.5 litri și 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 26.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat noile SUV-uri de performanță RS Q3 și RS Q3 Sportback, care utilizează un motor turbo cu 5 cilindri care generează 400 de cai putere și un cuplu maxim de 480 Nm.

Audi a actualizat în această săptămână gama de SUV-uri de performanță prin prezentarea a două modele RS. Noile RS Q3 și RS Q3 Sportback preiau o mare parte dintre caracteristicile specifice pentru versiunile standard Q3 și Q3 Sportback, însă oferă o serie de noutăți vizuale la exterior și interior și, mai ales, mai multă putere.

Partea frontală a celor două SUV-uri a primit o serie de modificări la nivelul prizelor de aer, în timp ce marginea grilei are aceeași culoare ca a caroseriei, pentru a se distinge astfel de versiunile standard.

Ambele modele vin standard cu jante de 20 inch, însă clienții au posibilitatea de a alege jante de 21 inch, în timp ce în partea din spate cele două modele primesc două evacuări de formă ovală. De asemenea, RS Q3 și RS Q3 Sportback pot fi comandate în două culori exclusive, Kyalami Green și Nardo Grey.

La interior, constructorul german a optat pentru scaune sport cu un amestec de piele Nappa și Alcantara, iar un pachet de design adaugă accente albastre pe volan, centuri de siguranță și levier.

Sistemul Virtual Cockpit Plus este disponibil opțional.

Sub capota celor două modele se află un motor turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri care generează 400 de cai putere și un cuplu maxim de 480 Nm. Astfel, SUV-urile de performanță ajung de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă de 250 km/h poate fi extinsă opțional până la 280 km/h.

Audi menționează că unitatea de propulsie a trecut și printr-o "cură de slăbire", întrucât cântărește cu 19 kilograme mai puțin decât anterior. Clienții pot alege de asemenea și un sunet mai agresiv pentru motor prin selectarea evacuării RS Sport.

Motorul este acompaniat de o cutie de viteze S-tronic cu 7 trepte și un sistem de tracțiune integrală, în timp ce suspensia este cu 10 milimetri mai coborâtă decât în cazul lui Q3 și Q3 Sportback.

Comenzile pentru cele două modele vor începe în luna octombrie, iar vânzările propriu-zise vor începe până la sfârșitul anului 2019 în câteva piețe europene.

Prețurile anunțate pentru Germania sunt de 63.500 de euro pentru RS Q3 și 65.000 de euro pentru RS Q3 Sportback.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru