Primele imagini și informații despre noul Audi S8: versiunea de performanță a lui A8 primește un motor pe benzină V8 de 4.0 litri și 571 CP

de Daniel Popescu
Marti, 02.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Audi S8 este echipat cu un motor pe benzină V8 de 4.0 litri și 571 de cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 800 Nm. În plus, suspensia activă predictivă face parte din dotările standard.

La aproximativ doi ani de la lansarea noii generații A8, Audi a dezvăluit primele imagini și informații tehnice pentru versiunea de performanță S8.

Constructorul german a publicat doar 6 imagini cu noua generație S8, poate și pentru că diferențele estetice comparativ cu A8 sunt mai degrabă minore.

Astfel, la exterior, există modificări subtile la barele de protecție și prizele de aer, în timp ce principală diferență este reprezentată de cele patru guri de evacuare de pe spate. În plus, germanii menționează că S8 va fi disponibil cu jante de până la 21 inch.

La interior, S8 este echipat cu scaune din piele ajustabile electric și ventilate, iar sistemul de infotainment cu două ecrane este împrumutat de la A8. De asemenea, Audi menționează că S8 este echipat cu 5 radare, 6 camere video, 12 senzori de ultrasunet și un laser scanner.

Sub capotă, Audi S8 primește un motor pe benzină twin-turbo V8 de 4.0 litri care generează 571 de cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 800 Nm. De asemenea, constructorul de la Ingolstadt a integrat un sistem mild-hybrid de 48 de volți, în timp ce suspensia activă predictivă face parte din pachetul de dotări standard.

Acest sistem permite un control individual al suspensiei pentru fiecare roată în parte și este util în special pe drumurile mai dificile, întrucât camerele video detectează prezența gropilor și ajustează setările suspensiei în consecință.

Nu lipsesc nici sistemul de tracțiune integrală quattro, dar nici sistemul de direcție integrală, care contribuie la rândul lor la îmbunătățirea confortului.

Practic, pentru noul S8, Audi a aplicat o strategie complet diferită în privința sistemului de propulsie comparativ cu "frații" mai mici S6 și S7.

Cele două modele prezentate în luna aprilie a acestui an au preluat motorul diesel V6 de 3.0 litri și 349 de cai putere și tehnologia mild-hybrid disponibile pe noul SQ5. 

Via Audi

Comentarii (3)

  • hazard
    ce o fi fost in capul lor cu volanul ala?
    4 2
  • Corocsenie Adrian
    @hazard
    Exact. Ma asteptam sa ii puna unul in 3 spite sport. Nu e cel mai urat volan dar printre cele mai urate cu siguranta :))
    0 0
  • @Hazard @ Corocsenie Adrian
    Poate volanul in 3 spite sport se afla in dotarea optionala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru