Primele indicii despre noua generație Nissan Qashqai: SUV-ul compact va prelua elemente de la conceptul IMx

de Daniel Popescu
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit că viitoarea generație a popularului SUV Qashqai va prelua o serie de elemente de design de la conceptul IMx.

Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo de săptămâna trecută, Nissan a dezvăluit conceptul IMx (foto), un SUV cu două motoare electrice care furnizează în total 435 de cai putere și cu o autonomie de 600 de kilometri.

Acesta va intra în producție de serie pe aceeași platformă ca noua generație Nisan Leaf, însă oficialii mărcii japoneze au dezvăluit că va reprezenta o sursă de inspirație și pentru viitoarea generație a lui Qashqai.

Alfonso Albais, vice-președintele de design al constructorului, a afirmat că, deși IMx este "doar un studiu de design", unele elemente de design ale acestuia își vor face apariția și pe un model existent deja în producție care este mai mare decât Juke. Modelul respectiv din gama Nissan este Qashqai, modelul cu cele mai mari vânzări în Europa în segmentul său.

Printre elementele lui IMx care ar putea ajunge pe și pe a treia generație Qashqai se numără și designul minimalist al interiorului, chiar dacă o astfel de alegere este potrivită în special pentru SUV-urile electrice, întrucât sistemul de propulsie ocupa mai puțin spațiu.

"Mașinile electrice se vor vinde în toate segmentele, iar forma unui SUV face ca împachetarea să fie mult mai ușoară", explică Albais.

A treia generație Nissan Qashqai este așteptată spre finalul acestui deceniu și va fi construită tot la fabrica deținută de japonezi în localitatea britanică Sunderland.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru