Primele informații despre noul motor pregătit de Aston Martin pentru viitorul Valhalla: hypercar-ul va avea un sistem de propulsie electrificat bazat pe un V6 de 3.0 litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat o serie de informații referitoare la sistemul de propulsie pregătit pentru viitorul hypercar Valhalla. Britanicii mizează pe un sistem electrificat (hibrid sau plug-in hybrid) la baza căruia se află un nou motor V6 de 3.0 litri.

În luna septembrie a anului 2018, Aston Martin a confirmat dezvoltarea unui nou hypercar. Numele său este Valhalla, iar debutul acestuia va avea loc în 2022.

Acum, producătorul britanic a publicat o serie de informații referitoare la motorizarea pregătită pentru Valhalla. Conform oficialilor Aston Martin, viitorul hypercar va miza pe un sistem de propulsie electrificat care va avea la bază un nou motor V6.

Unitatea pe benzină va avea 3.0 litri, va cântări mai puțin de 200 de kilograme, și a fost dezvoltată de la zero de inginerii constructorului britanic. Numele noului motor este TM01, iar reprezentanții companiei spun că acesta a fost ales în amintirea lui Tadek Marek, unul dintre cei mai buni ingineri din cadrul Aston Martin.

Totodată, oficialii producătorului britanic spun că noul V6 de 3.0 litri este primul motor dezvoltat de la zero de Aston Martin în ultimii 50 de ani.

Viitorul hypercar Valhalla va miza pe un sistem electrificat de propulsie (hibrid sau plug-in hybrid), iar oficialii Aston Martin spun că inginerii și tehnicienii testează diverse variante.

Scopul final constă în dezvoltarea celui mai puternic sistem de propulsie de până acum din gama producătorului britanic.

Pentru moment, oficialii Aston Martin nu oferă detalii cu privire la performanțele oferite de noul motor V6, însă aceștia au publicat un scurt clip cu sunetul propulsorului pe benzină.


Aston Martin Valhalla va fi produs în doar 500 de unități, iar pentru realizarea sa, britanicii au mizat și pe ajutorul inginerilor din cadrul echipei de Formula 1 Red Bull Racing. Același parteneriat a stat și la baza lui hypercar-ului hibrid Valkyrie.

Comentarii (1)

  • petrush
    impresionant. turbinele si evacuarile devin incandescente, iar puzderia de fire din jurul lor trebuie sa-si pastreze izolatia intacta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru