Primele informații despre viitorul Maserati Quattroporte electric. Lansare în 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 10.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Berlina de lux Maserati Quattroporte ar urma să devină exclusiv electrică odată cu lansarea viitoarei generații. Potrivit primelor informații din presă, noul model va fi prezentat în 2024.

Anul acesta, Maserati a lansat primul său model electric din istorie, sub forma lui GranTurismo Folgore. Noua generație a coupe-ului italian păstrează, în schimb, versiunile cu motoare termice, iar o variantă decapotabilă, numită GranCabrio, ar urma să debuteze anul viitor.

Acum, au apărut și primele informații despre viitoarea generație a lui Maserati Quattroporte. Potrivit publicației britanice Autocar, noul model ar urma să fie exclusiv electric și va purta numele Quattroporte Folgore. Este de așteptat ca noul model să fie dezvăluit în 2024, anul în care fratele său mai mic, Ghibli, va fi retras din producție.

Din primele informații, viitorul Quattroporte va fi bazat pe o versiune alungită a platformei lui GranTurismo. De altfel, această arhitectură va fi văzută la toate modelele viitoare ale mărcii italiene. Caroseria noului Quattroporte va fi ceva mai lungă decât la actuala generație și ar putea primi același propulsor electric văzut la GranTurismo Folgore.

Este posibil ca puterea acestuia să fie ceva mai mică pentru berlina de lux.

GranTurismo Folgore beneficiază de 3 motoare electrice, care dezvoltă împreună 761 de cai putere.

De asemenea, noul Quattroporte ar urma să beneficieze și de acumulatorul coupe-ului, de 92.5 kWh.

Noul Maserati Quattroporte electric promite să fie un rival pentru BMW i7 și Mercedes-Benz EQE. Prețul viitorului model este estimat undeva la 170.000 de euro.

Totodată, aceeași sursă relevă faptul că SUV-ul Levante va primi o nouă generație în 2025. Și aceasta ar urma să devină un model exclusiv electric.

via Autocar

Comentarii (1)

  • era şi timpul Maserati ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru