Primele schițe cu noua generație Skoda Fabia: premieră mondială în luna mai

de Paul Cosma
Joi, 22.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele schițe oficiale cu viitoarea generație Fabia, a cărei premieră mondială este programată în cursul lunii mai. Noul model este dezvoltat pe platforma modulară MQB-A0 a grupului Volkswagen.

A patra generație Skoda Fabia va crește în dimensiuni și va fi mult mai “expresivă”, potrivit informațiilor dezvăluite de constructorul din Mlada Boleslav. 

Mai exact, noul model va fi cu 111 mm mai lung și cu 48 mm mai lat decât actuala generație Fabia. Cehii spun că acest lucru a fost posibil datorită trecerii la noua platformă modulară MQB-A0 a grupului Volkswagen. 

Până la prezentarea programată în luna mai, Skoda a publicat primele schițe cu viitoarea Fabia, care va beneficia de tehnologie LED atât pentru faruri, cât și pentru stopuri. 

Noua platformă va aduce pentru Fabia și o mărire a portbagajului cu 50 de litri, pe lângă spațiul mai generos pentru pasageri. 

Prima generație Fabia a fost prezentată în 2000 și a înregistrat aproape 1.8 milioane de clienți în circa 8 ani. A doua generație, prezentată în 2007, a fost vândută în peste 1.7 milioane de exemplare, în timp ce a treia generație a devenit cel mai bine vândut model Skoda, după Octavia. 

De la prima generație și până în prezent, Skoda Fabia a înregistrat vânzări de peste 4.7 milioane de unități. 

Via Skoda

 

Comentarii (2)

  • Rumburaq
    Pentru a se încadra în noua tendință a mărcii, probabil că noua generație se va numi Fabiaq.
    18 3
  • @Rumburaq
    Pentru a se încadra în noua tendință a mărcii,le propun sa schimbe litera F din denumire cu litera L.
    12 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru