Primele schiţe cu noul Citroen C5 Aircross: SUV-ul păstrează designul îndrăzneţ al conceptului

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat două schiţe cu versiunea de serie a SUV-ului C5 Aircross, care va fi dezvăluită în aprilie şi comercializată în Europa din 2018.

Cu doi ani în urmă, la Salonul Auto de la Shanghai, Citroen a dezvăluit Aircross Concept, care la vremea respectivă prefigura lansarea unui nou SUV.

Acum, la acelaşi Salon Auto de la Shanghai, conceptul va lua forma lui Citroen C5 Aircross, versiunea de producţie a SUV-ului compact, iar Linda Jackson, CEO-ul constructorului francez, a publicat pe reţeaua de socializare Twitter două schiţe cu acesta.

În mod oarecum surprinzător, schiţele demonstrează că versiunea de serie va păstra cea mai mare parte a designului conceptului, unul îndrăzneţ pentru standardele cu care ne-au obişnuit în trecut cei de la Citroen.

Singurele diferenţe notabile se remarcă la bara frontală de protecţie şi la forma oglinzilor, astfel că C5 Aircross va beneficia de deja celebrele "airbumps", care în cazul conceptului erau realizate din aluminiu îmbrăcat în cauciuc turnat în formă de fagure şi poziţionate în partea de jos a portierelor. În ceea ce priveşte interiorul conceptului, habitaclul este dominat de două ecrane tactile cu diagonala de 12 inch, dintre care unul poate fi mutat oriunde în cabină.

Pentru moment nu avem informaţii despre gama de motorizări, însă conceptul avea un sistem de propulsie hibrid plug-in cu o unitate de propulsie 1.6 THP de 218 CP asistată de un motor electric de 95 CP. Citroen anunţa o putere totală de 313 CP a sistemului hibrid, suficientă pentru un timp 0-100 km/h de 4.5 secunde, totul cu un consum mixt de 1.7 litri la sută şi emisii CO2 de 39 de grame pe kilometru.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • o imagine foarte agresiva prin abordarea disproportionata a celor 3 zone: roti imense, caroserie masiva, geamuri inguste.

    Din nefericire realitatea va fi alta si adevaratul C5 Aircross ceva mai...bland.

    PS chiar daca cele doua guri frontale cromate au un corespondent in cele 2 tevi de esapament ma indoiesc sa ramana si la modelul de serie. Renault Captur a avut asemenea artificii, eliminate la facelift. Nu mai sunt in noul trend....
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru