Primele schițe cu noul concept Kia EV9. Anunță un viitor SUV electric de dimensiuni mari

de Alexandru Monenciu
Joi, 11.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic a publicat primele schițe și un teaser cu noul concept EV9. Acesta anunță un viitor SUV, cu zero emisii, de dimensiuni mari.

Kia și-a prezentat, în cadrul unui eveniment online, planurile pentru un viitor sustenabil. Până în 2045, marca sud-coreeană vrea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar gama de modele din Europa va fi pur electrică până în 2035.

Cu această ocazie, Kia a publicat și primele schițe oficiale cu noul concept EV9. Acesta va evolua într-un model de serie, mai exact într-un SUV de mari dimensiuni, cu zero emisii și trei rânduri de scaune. 

Trecând peste designul exterior, care îmbină proporțiile unui SUV tradițional cu o serie de detalii futuriste, la interior sud-coreenii au folosit materiale sustenabile. Pentru podea, Kia a folosit plase de pescuit reciclate, iar pentru scaune plastic rezultat din PET-uri reciclate.

Instrumentarul de bord digital și display-ul central sunt integrate într-o singură unitate, iar volanul seamănă cu cel de la Tesla.

Conceptul Kia EV9 va debuta în 17 noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

via Kia

Comentarii (2)

  • Andrei
    Au furat luminile de zi de la DS, stopurile și umerii de la Volvo, jumătatea de volan de la Tesla.
    1 3
  • Doar s-au inspirat ;))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru