Primele schițe cu viitoarea Skoda Octavia RS iV: modelul plug-in hybrid de performanță va avea 245 de cai putere și va debuta la Geneva

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 05.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele schițe cu viitoarea generație Octavia RS iV. Primul plug-in hybrid de performanță dezvoltat de constructorul ceh va avea 245 de cai putere și va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Skoda pregătește o nouă generație Octavia RS. De această dată, producătorul ceh are în plan și o versiune de performanță echipată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Conform așteptărilor, noua variantă de performanță va fi comercializată sub denumirea Skoda Octavia RS iV și miza pe un sistem de propulsie plug-in hybrid capabil să ofere un total de 245 de cai putere.

Pentru a menține treaz interesul fanilor, Skoda a publicat primele schițe cu viitorul model de performanță. Skoda Octavia RS iV va fi disponibil și în versiune Combi și va primi un pachet estetic ceva mai agresiv. Producătorul ceh va miza pe un spoiler restilizat, prize de aer mai mari și elemente de caroserie de culoare neagră. Jantele oferite standard vor avea un design specific gamei RS, iar partea din spate va integra atât un difuzor nou, cât și o aripă discretă.

Skoda Octavia RS iV, primul plug-in hybrid de performanță devoltat de cehi, ar urma să mizeze și pe o serie de modificări la nivelul suspensiilor care vor îmbunătăți comportamentul dinamic.

Conform oficialilor producătorului din Mlada Boleslav, noul Skoda Octavia RS iV va debuta în 3 martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

În prezent, versiunea "civilă" Skoda Octavia este disponibilă în două versiuni PHEV, ambele având sisteme de propulsie împrumutate de pe noua generație Volkswage Golf.

În aceste cazuri, Octavia este echipată cu un motor pe benzină de 1.4 litri și un motor electric, iar versiunile oferă 204 CP, respectiv 245 CP

Comentarii (6)

  • SKODAQ
    Cea mai tare din parcare, magnifica sublima si mirifica.. Cu asa concurenta Mercedes ba nu si Bentley Rolls Lambo Ferrari etc dau faliment an asta.
    15 1
  • someone
    va dati seama cat de tare ar fi fost, daca in loc de motorul de 1.4 ar fi pus pe cel de 2.0 si " doar" 190 cai ?
    5 1
  • Cea mai tare masina ! Daca as vrea o masina foarte frumoasa si rapida si puternica si spatioasa as alege pe acesta in loc de un Mertan sau alta masina cu pret piperat. Bravo Skoda ! Sunteti cei mai tari !
    4 6
  • Adrian
    Pai versiunea civila are 245 cai deja. RS va avea tot atat? Care mai e șpilul ?
    5 0
  • andrei.r
    De ce hybrid? De ce, de ce?
    Dupa ce se descarca bateria, ramai cu un RS cu motor de 1.4 si 115CP, plus o greutate de 300kg in portbagaj.
    Hybrid = o mare pacaleala. Ori e EV ori ICE
    4 1
  • Costel
    varianta vRS TDI 200 cp ii motorul in armonie perfecta cu aceasta caroserie ,ii cuplu din belsug , ii putere suficienta , transmisia DSG ii sublima
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru